Princ Albert o povratku najtužnije princeze na svijetu: Mnogo je patila

Piše: Azra

Princ Albert od Monaka progovorio je o povratku svoje supruge princeze Charlene u Kneževinu nakon liječenja te otkrio kako je protekao višemjesečni period razdvojenosti.

Charlene se tek u novembru vratila u Europu, nakon što je veći dio 2021. godine provela u Južnoj Africi zbog teške infekcije uha, nosa i grla. Zatim se preselila u ustanovu izvan Monaka kako bi dobila daljnje liječenje i odmor. U martu ove godine potvrđeno je da se princeza konačno uspjela vratiti kući svom suprugu i njihovoj djeci, sedmogodišnjim blizancima Jacquesu i Gabrielli.

-Danas je Charlene ponovo s nama, a ovo je nešto najljepše što se moglo dogoditi, oduševljeno je izjavio Albert u posljednjem intervjuu za Royal Central.

-Princeza nam je mnogo nedostajala, dodao je on, navodeći da je period razdvojenosti bio test za njegovu suprugu, koja je mnogo patila i proživjela teške trenutke daleko od svoje porodice, kao i test za njega i njihovu djecu.

Oporavljala se godinu dana

-Uspjeli smo ostati ujedinjeni uprkos udaljenosti, često smo razgovarali. Ona je bolje, konačno možemo provoditi vrijeme zajedno. To je olakšanje i radost za sve nas, zaključio je Albert. Princeza Charlene prvi put je viđena u javnosti 30. aprila, nakon što je skoro godinu dana provela oporavljajući se od “iscrpljenosti” i dugoročnih posljedica teške infekcije uha, nosa i grla.

Prošlog mjeseca je za Monaco Matin govorila o svojoj borbi i objasnila: “Moje zdravstveno stanje je još uvijek krhko i ne želim ići prebrzo. Put je bio dug, težak i tako bolan. Danas se osjećam mirnije.”

Princeza je nedavno pretrpjela još jedan zdravstveni problem. Prije samo nekoliko dana kraljevska palača je potvrdila da je bila pozitivna na covid-19 nakon što je pokazala “nekoliko simptoma”.

“U skladu s važećim zdravstvenim pravilima, princeza Charlene će biti u izolaciji od nekoliko dana. Njeno zdravstveno stanje ne izaziva nikakvu zabrinutost”, potvrđeno je u priopćenju.

Izvor: Index.hr

(I.J.)

 

Pročitajte još