Zdrava prehrana Kate Middleton: Šta vojvotkinja jede u danu?

Piše: Azra

Volimo zaviriti u kraljevske tanjire! Unatoč svom užurbanom rasporedu, vojvotkinja od Cambridgea osigurava dosljednu rutinu – onu koja naglašava zdrav, uravnotežen način života. Od zelenih smoothieja do salate od lubenice, evo kako vojvotkinja od Cambridgea ostaje zdrava i fit. Vojvotkinja od Cambridgea ima zavidan sjaj kože i vitku tjelesnu građu, za što je bez sumnje dijelom zaslužna njezina zdrava svakodnevna prehrana. Kao jedna od najpoznatijih žena na svijetu, Kate je izazvala ogromnu znatiželju o tome kako ostaje tako fit. Zapravo, ona ima najviše puta guglanu dijetu u kraljevskoj porodici, čak 55.000 pretraživanja godišnje širom svijeta. Iako je velik dio kraljevskog svakodnevnog života prilično privatan, britanski mediji prenose samo neimenovane izvore, a evo što oni kažu.

Prema onome što se zna o svakodnevnoj prehrani porodice vojvotkinje od Cambridgea, Kate i njezina porodica vole jesti razna hranjiva, ukusna jela, a vojvotkinja navodno većinu toga kuha sama kod kuće i voli uključiti i svoju djecu u proces kuhanja, poput zajedničkog pravljenja tjestenine ili pizze.

Što Kate Middleton jede za doručak? Za početak dana, Kate priprema zasitan doručak koji daje energiju poput zobene kaše, koja je bogata proteinima, vlaknima i ugljikohidratima. Ne samo da je zob slavna zbog svojih svojstava snižavanja holesterola, već također promiče zdravlje crijeva i kontrolu šećera u krvi tako da Kate pokriva nekoliko zdravstvenih dobrobiti s ovom jutarnjom namirnicom.

Osim toga, kako bi postigla svoj blistavi sjaj, vojvotkinja povećava unos antioksidansa tako što se odlučuje za domaće smoothije. Zabilježeno je da Kate voli miješati kelj, špinat, salatu, spirulinu (vrsta alge) i borovnice. Napitak je bogat hranjivim tvarima i antioksidansima. Kako dan odmiče, Kate se nastavlja ‘puniti’ hranom bogatom antioksidansima, pazeći da u svoj ručak unese mnogo sirovih sastojaka. Salata od lubenice s avokadom, lukom, krastavcima i feta sirom navodno je jedan od njezinih najčešćih obroka.

Iako nije vegetarijanka, Kate za ručak radije jede uglavnom vegetarijanska jela, među kojima su joj najdraži ražnjići od povrća i curry od leće. Zapravo, tijekom njene i Williamove kraljevske turneje po Indiji 2016., kuhar Raghu Deora, koji je posluživao hranu paru, otkrio je: “Sve je vegetarijansko jer mi je rečeno da je to ono što oni više vole.”

Kad je riječ o utaživanju gladi tokom dana, Kate će posegnuti za povrćem i voćem, poput goji bobica koje jačaju imunitet. Ali kao što svi znamo, ponekad voće jednostavno nije dovoljno. Dakle, majka troje djece zna uzeti i  kokice kako bi dobila slanu užinu.

Kate je također izrazila svoju naklonost prema maslinama. Tokom svog posjeta londonskoj bolnici Great Ormond Street 2018., rekla je pacijentu: “I ja sam jela puno, puno maslina kad sam bila mala.” Kate izjavila da su masline jedna od omiljenih namirnica i njezine kćeri Charlotte.

Dok Kate bira laganije opcije za doručak i ručak, poznato je da su njezine večere obilnije. A za vojvotkinju to znači skuhati nešto tradicionalno i ukusno.

-Navečer se prepušta svom hobiju kuhanja Williamove omiljene večere, pečene piletine, rekla je Katie Nicholl, kraljevska dopisnica za Vanity Fair 2012. Kate je također u prošlosti izjavila da često kuha obroke sa svojom djecom, poput domaće pizze i tjestenine. A kad ne uživa u domaćem obroku u Kensingtonskoj palači, vojvotkinja voli pojesti sushi.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.B.)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti