Zanosna Džejla Glavović – Očuz dominirala na Crvenom tepihu na otvaranju SFF-a

Piše: Azra

Džejla je bila u pratnji supruga Mahira Očuza.

Naša najuspješnija manekenka, nositeljica titule Miss Earth za 2002. godinu, zaštitno lice modne kuće Astra Borovo, te zaštitno lice renomiranih regionalnih i svjetskih brendova i vlasnica modne agencije Swan Model Management Džejla Glavović Očuz izdominirala je na crvenom tepihu na otvaranju 28. Sarajevo Film Festivala. Džejla je na crveni tepih stigla u pratnji supruga Mahira Očuza, bh. Preduzetnika.

Briljirala je u haljini koju potpisuje Belma Tvico. Težnja Belme Tvico da rekonstruiše prošlost u postmodernu sadašnjost prisutna i njezinom radu od samog kreativnog početka. Tvico se kontinuirano poigrava historijskim referencama, ali i prirodom ─ baveći se čovjekovim odnosom prema prirodnom svijetu, nesputanim pokretom, te prirodnim oblicima i kalupima koje pokušava pretočiti u modni dizajn. Upravo je to slučaj sa haljinom Nile. Haljina evoluira iz stanja potpunog mirovanja u voluminozne talase tamnoplave, ljubičaste i pastelno ružičaste boje, cvjetajući graciozno svakim novim pokretom. Svjedočimo lepršavoj fluidnosti dok se ovaj uzorak, baš poput riječnog toka, pretvara u beskonačnu kombinaciju linija i oblika. Nile oživljava ideju o visokoj modi ─ dijalog između poezije i romanse, zamršeni labirint u kojem se gubi sadašnji trenutak, a budi bezgranični pejzaž za maštanje. Jedini princip egalitarnosti koji vidimo u Nile jeste stremljenje dizajnerice da u svakoj ženi probudi želju da sanja. Obavijena slojevima delikatnog svilenog materijala u koje su utkane lakoća i tišina postojanja, u haljini Nile ona korača slobodno. Predimenzionirani korzet dodatno ističe izduženu siluetu i naglašeni struk, osmišljen na način da glorificira ljepotu žene i pruži svojevrstan štit od vanjskog svijeta. U savršenom sinhronicitetu sa prirodom, Nile se podjednako prilagođava tijelu i okolini, imitirajući ljudsku kretnju koliko i fleksibilnost vode, tvoreći pri tom raskošnu poeziju pokreta.

Džejla je izgled upotpunila ekskluzivnim nakitom Quraishi. Za make-up se pobrinio Marko Nikolić, dok je za frizuru bio zadužen EN studio. Džejlin suprug, Mahir nosio je odijelo iz posljednje kolekcije domaćeg brenda Dresscode.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti