Kralj Charles oglasio se prije sprovoda kraljice: Poslao posebnu poruku

Piše: Azra

Kralj Charles III zahvalio se u nedjelju ljudima iz Velike Britanije i cijelog svijeta na njihovim porukama sućuti nakon smrti kraljice Elizabete II.

-Tokom posljednjih deset dana, moja supruga i ja bili smo duboko dirnuti brojnim porukama sućuti i podrške koje smo primili iz zemlje i širom svijeta. Dok se pripremamo za posljednji oproštaj, želio sam iskoristiti ovu priliku da zahvalim svim ljudima koji su bili podrška i utjeha mojoj porodici i meni u ovom trenutku tuge. U Londonu, Edinburghu, Hillsboroughu i Cardiffu dirnuli su nas svi koji su se potrudili doći i odati počast doživotnoj službi moje drage majke, pokojne kraljice, rekao je u poruci koju je objavila Buckinghamska palača .

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Royal Family (@theroyalfamily)

Državni sprovod kraljice Elizabete II održat će se danas u Londonu. Pokopana će biti navečer u kapeli svetog Jurja pored dvorca Windsor.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti