Kate nakitom koji je nosila na sprovodu odala posebnu počast kraljici Elizabeti

Piše: Azra

Princeza od Walesa Kate Middleton nakitom je na sprovodu odala posebnu počast kraljici Elizabeti.

Kate je oko vrata nosila bisernu ogrlicu ukrašenu dijamantima. Ogrlica s četiri niza bisera i dijamantnom kopčom kraljici je stigla kao poklon iz Japana 1970-ih. Elizabeta ju je i sama često nosila u državničkim posjetima. 1983. godine ju je, primjerice, nosila tokom posjeta Bangladešu.

Ogrlicu je zatim često nosila princeza Diana, a otkad se Kate udala za princa Williama, ogrlica je kod nje na dugotrajnoj posudbi. Kate je prethodno ogrlicu nosila i na proslavi 70. kraljičinog jubileja te na jubileju princa Philipa 2017., a kasnije i na prinčevom sprovodu 2021. godine.

Foto: PEOPLE

Šešir s velom preko lica

Uz ogrlicu, Kate je počast kraljici odala i bisernim naušnicama koje je Elizabeta dobila na vjenčanju s princom Philipom 1947. godine.

Princeza od Walesa na sprovod je stigla u crnoj kaput-haljini, a na glavi je nosila crni šešir s mrežastim velom preko lica. Inače, tradicija je u prošlosti nalagala da žene na sprovodima članova kraljevske porodice nose šešire s velom.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti