Sabina Mehmedinović, vlasnica CNC Art radionice: Napustila sam posao u državnoj službi, da bih slijedila svoje snove

Piše: L. K. P.

Tuzlanka Sabina Mehmedinović s adresom u Zenici osnovala je sa suprugom CNC Art radionicu koja vrši obradu svih vrsta nemetalnih materijala i pravi jedinstvene proizvode za djecu i odrasle, uglavnom od drveta, medijapana i šperploče. Iz želje da svom tada četverogodišnjem sinu Azuru naprave posebne edukativne igračke za razvoj senzornih i motoričkih sposobnosti rodila se ideja da pokrenu vlastiti biznis.

– Kada smo primijetili da ne možemo da kupimo igračku koju naš sin želi onda smo kupili “veliku” igračku, da bismo mogli da ispunjavamo njegove želje. Gotovo svaki proizvod koji smo napravili za njega morali smo napraviti i za naše prijatelje. I to nam je dalo motivaciju da idemo dalje. Naši proizvodi su u najvećem broju igračke za djecu kao što je kućica za lutke s namještajem, garaža za autiće i drugi zabavno edukativni materijali. Proizvodi su ekološki prihvatljivi. Prilikom registracije obrta dobili smo pomoć države u vidu poticaja za samozapošljavanje, ali moramo spomenuti grad Zenicu, nevladine organizacije i društveno odgovorne kompanije koje su pomogle naš rad na samom početku i to nam je bio veliki vjetar u leđa – istakla je Mehmedinović u razgovoru za magazin „Azra“ i priznala koliko je ispunjava posao kojim se bavi, kakve imaju planove za budućnost, koji njihovi proizvodi se najviše traže i kakav odnos imaju s kupcima.

Izrađujete unikatne igračke za djecu, za čim je najveća potražnja?

– Najveća potražnja među našim proizvodima su kućice za lutke s namještajem raznih veličina i oblika, zatim, kuhinje, garaže za autiće, kamion polica za autiće. Posljednjih nekoliko mjeseci velika je potražnja za edukativnim materijalima. Naš novi proizvod “Učimo tablicu množenja” naišao je na veliko oduševljenje naših kupaca i dokazali smo da su najinteresantniji proizvodi s kojima djeca uče kroz igru.

Izrađujete li i proizvode za odrasle i šta se najviše traži?

– Da, u našoj ponudi imamo razne dekorativne proizvode za kuću kao što su dekorativne police za začine, kućice za čaj, dekorativne kutije za slatkiše, razne organizere za šminku i sl.  Najviše se traže organizeri za šminku.

Koliko Vas ipunjava Vaš posao?

– Mislim da dovoljno govori činjenica da sam napustila posao u državnoj službi, da bih slijedila svoje snove. Ovo je naš mali porodični posao koji nas sve ispunjava. Radimo i provodimo kvalitetno vrijeme kao porodica stvarajući najljepše proizvode za naše kupce.

Koji je Vaš životni moto?

– Bez obzira koliko si dobar, uvijek možeš postati bolji, i to je uzbudljivi dio.

Kakav imate odnos s kupcima i koliko vam pomažu?

– Trudimo se da maksimalno ispoštujemo njihove želje. Akcenat stavljamo na personalizaciju svakog proizvoda, kako bi on bio unikatan i dodao posebnu emociju kod kupca. Često s kupcem prilikom kreiranja proizvoda mijenjamo projekt i dorađujemo ga kako bi sam proizvod bio bio što ljepši i ispunio sva očekivanja kupca.

Da li je bilo nekih naružbi previše zahtjevnih koje niste mogli ispuniti?

– Zaista se ne možemo požaliti da neku ideju nismo mogli realizovati u djelo. Bilo je narudžbi koje nismo mogli ispuniti zbog ograničenih mogućnosti naših mašina u smislu radnih dimenzija mašine i materijala koji možemo obrađivati.

Kakva je svrha Vaših proizvoda?

– Prednost naših igračaka je u tome što djeca kroz igru produbljuju maštu, uče vještinu koncentracije, razvijaju svoje vještine, zabavljaju se i uče. Želimo da naši proizvodi budu dostupni svima, a posebno djeci s poteškoćama u razvoju čiji roditelji ostvaruju 30 posto popusta na sve naše proizvode.

Kakve imate planove za budućnost?

– Plan za budućnost je konstantan rast našeg biznisa kroz širenje tržišta i nabavke novih mašina a samim tim i novog zapošljavanja. Želja nam je da otvorimo vlastitu prodavnicu, kako bismo uživo pokazali sve naše proizvode i omogućili našim kupcima lični kontakt.

NAGRAĐUJEMO ČITATELJE:

„Azra“ i „CNC Art radionica “ poklanjaju kućicu za lutke i kamion/policu za autiće

Sve što treba da uradite jeste da u SMS poruci napišete: OK (razmak), KREATIVA, svoje ime i prezime, godište, te grad u kojem živite. SMS poruke šaljite na broj 091 510 101.

 

Pročitajte još