Objavljen novi portret kraljevske porodice: Meghan i Harry potpuno ispali iz priče?

Piše: Azra

Foto: Instagram/ @theroyafamily @meghanandharry

Na profilima britanske kraljevske porodice osvanuo je novi službeni portret kralja Charlesa i kraljice Camille s princom i princezom od Walesa, Williamom i Kate. Portret je nastao u Buckinghamskoj palači dan prije sprovoda kraljice Elizabete.

-Njihova Veličanstva kralj i kraljica s kraljevskim Visočanstvima princom i princezom od Walesa. Snimljeno u Buckinghamskoj palači 18. septembra, snimio Chris Jackson, stoji u opisu fotografije koja je u manje od 24 sata od objave prikupila preko 700 hiljada lajkova na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Na fotografiji dva para izgledaju opušteno, smiješe se, a kralj drži ruku u džepu. Nekoliko trenutaka nakon što je nastala ova fotografija, održali su prijem za svjetske čelnike koji su u London došli na sprovod.

-Slika sugerira da možda još uvijek postoje trenuci u kojima se kraljevska porodica može povući s dužnosti, pišu britanski mediji i dodaju da je ovo fotografija koja simbolizira početak Charlesove vladavine.

Naglašavaju i da ova fotografija prikazuje “Charlesovu smanjenu monarhiju na djelu”. Naime, novi kralj se već godinama zalaže za to da samo manji broj članova najuže kraljevske obitelji bude financiran iz javnog proračuna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Mnogi su u fotografiji pronašli i određenu simboliku.

-Ovo je prošlost i budućnost naše monarhije, pisali su neki, oduševljeni potezom kraljevske palače. Drugima je pak zasmetalo što je fotografija nastala u vrijeme tugovanja za kraljicom. “Naslikavate se dok tugujete za majkom i bakom?” prigovarali su.

Međutim, najviše pažnje privukla je činjenica što na fotografiji nema drugog Charlesovog sina, Harryja, i njegove supruge Meghan. Naime, u komentarima je čest pojam “The Fab Four”, odnosno “fantastična četvorka”. Taj nadimak su Britanci na početku koristili za Harryja, Meghan, Williama i Kate, dok nije došlo do raskola među braćom. Sada tim nadimkom zovu Charlesa i Camillu te Williama i Kate.

Harry i Meghan nisu bili čak ni pozvani na prijem za svjetske čelnike.

Izvor: Index.hr

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti