Tradiciju je krojila prema svojim mjerilima: Ovo su pravila koja je kraljica Elizabeta II zanemarila

Piše: Azra

Kraljevskoj porodici zbog svoje duge tradicije i historije nametnuta su mnoga pravila. Iako se neka pravila običnim građanima čine beskorisna, svako pravilo postoji s razlogom. Ipak, ponekad se tradicija zanemari i prekine iz posebnih razloga, a nekad iz novog vremena koje zahtijeva moderne novitete.

Engleska kraljica Elizabeta II često je krojila tradiciju prema svojim mjerilima i željama, ali i potrebama. Koliko god konzervativno kraljevstvo bilo, kraljica je neka pravila zaobišla kako bi izrazila svoje osjećaje ljubavi i brige.

Kraljica obično nije posjećivala članove svoje porodice kada su bili u bolnici, ali je napravila iznimku 2003. nakon što je Sophie rodila svoje najstarije dijete, Lady Louise Windsor. Grofica od Wessexa imala je traumatičan porod, potreban joj je bio hitan carski rez mjesec dana prije termina, a postojao je i veliki strah da neće preživjeti. Kraljica se tada sažalila nad snahom i posjetila ju u bolnici u Surreyju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti