Saudijski princ ima sve osim sreće: Razveo se od četiri žene, spava samo 5 sati, a novac troši kao da sutra ne postoji

Piše: Azra

Od kada je saudijski princ Alvalid bin Talal postao drugi po veličini akcionar društvene mreže Twitter, interesovanje javnosti je naglo poraslo za ovog bogataša.

Šta znamo o princu Alvalidu bin Talalu?

Rođen je u saudijskoj kraljevskoj porodici, njegov djed po majci bio je prvi premijer Libana, a njegov djed po ocu stvorio je Saudijsku Arabiju.

Ipak, princ je išao na fakultet u Ameriku, zbog čega je veoma zavolio ovu zemlju i do dan danas ostao prisutan na njenom tlu.

Naslijeđeni imetak 1991. godine, tada 36-godišnji princ Alvalid investira u malu kompaniju koja mu donosi 800 miliona dolara. Do 2005. godine njegovo bogatstvo raste na 10 milijardi dolara.

Svoju četvrtu ženu Amiru, upuznaje kada je ona imala samo 18 godina i kada ga je intervjuisala za školske novine. Nakon tog intervjua, par se vjenčao 9 mjeseci kasnije. Amira je od njega bila mlađa 27 godina i jedina njegova žena koja je javno eksponirana. Međutim, 2013. godine par se razvodi jer Amira nije živjela po pravilima, pa je par pod pritiskom javnosti odlučio da se razvede. Međutim, priča se da su i dan danas u veoma dobrim odnosima iako se Amira ubrzo nakon razvoda preudala.

Priča se da princ Alvalid ima bizarnu naviku da spava samo 5 sati. Naime, on u krevet ide u 4 sata ujutru, a spava samo do 9h. Ruča samo jednom dnevno i to u 20h, a taj obrok naziva “veliki ručak”.

Princ ne krije da je brutalno bogat, a o tome najviše govori njegova jahta duga 282 stope koja se pojavila u filmu o Džejms Bondu “Nikad ne reci nikad”. Ova jahta posjeduje diskoteku, kino, heliodrom, bazen, sobe za goste i mnogo toga još.

Pored ove jahte, on posjeduje vozni park od najskupljih automobila na svijetu, kao i privatni avion. Živi u palati od 420 soba u Rijadu, napravljenoj od mermera.

Ova palata ima dva zatvorena bazena, jedan veliki teren za fudbal i bezbroj soba za animaciju.

Princ obožava lov, ali i dobru zabavu. Priča se kako unajmljuje ljude koji će da ga animiraju.

– On poput srednjovekovnih monarha angažuje patuljke koji plešu, smiju se i govore razne šale, kaže izvor blizak palati.

Međutim, koliko god nama to bizarno zvučalo u Saudijskoj Arabiji ovaj čin se smatra dobročinstvom.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti