Lamija Trešnjo Muharemi za “Azru” otkriva najbolje trikove za praznično uređenje doma

Piše: Samila Pilav

Praznici nam uskoro stižu, a kićenje jelke je svima omiljena aktivnost. Blogerica Lamija Trešnjo Muharemi, na Instagramu poznatija kao cherryontop_lt je samo za čitatelje “Azre” podijelila nekoliko savjeta za magični praznični ugođaj.

– Biranje praznične teme svake godine je za mene posebno. Uvijek se odlučim za nešto toplo i ušuškano, pa tako i ovaj decembar.  Definitivno jedan od dražih savjeta kojeg se držim je da se kroz cijeli dom proteže i vidi ta odabrana tema. Sa samo malim detaljem na nekom stoliću, ormariću, ogledalu, možete toliko toga da postignete, nego kada je dekoracija usmjerena samo na jelku, jedan je od savjeta kojih se i sama Lamija pridržava.

Lijepo razgranata jelka sa dovoljnim brojem lampica i, kako kaže Lamija, već ste na pola puta do tog famoznog ‘savršenog’ izgleda.

– Dodajte još po neki ukras, veći na dno, manji pri vrhu i bit će kao bombonica.

Također, ono što praktikuje Lamija jeste da ukloni neke ne baš zimske dekoracije, naravno privremeno i onda divni praznični dekor dođe do još većeg izražaja i sve bude mnogo skladnije i ljepše.

– Ovo je samo nekoliko ideja i savjeta koje ja praktikujem i za koje se nadam da će se dopasti vama, a vi svakako uživajte u onome što vama paše, igrajte se i nemojte dopustiti da vam trendovi društvenih mreža nametnu pritisak i savršenstvo, jer zaista ne mora tako biti, navela je Lamija koja je u svoj dom već unijela dašak praznika.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti