Okršaj Kate i Meghan: Sve oči uprte su u njih

Piše: E.M.

Pripadnici britanske kraljevske porodice nisu baš u najboljim odnosima s Harryjem i Meghan, a javnost je dodatno uzburkana njihovim dokumentarnim filmom koji je nedavno premijerno prikazan na Netflixu. Razlog je ovo više da pojavljivanje „zaraćenih strana“ ne prođe neopaženo čak ni na dva različita kraja svijeta, a sve oči su uprte u Kate i Meghan, koje su oduvijek u modnom okršaju, pa da vidimo kojoj bolje stoje odjevne kombinacije koje su pronosale u skorije vrijeme.

Pripadnice kraljevske porodice istakle su se kao najbolje obučene dame na svijetu. Tako je kraljica Elizabetha II važila za modnu ikonu tokom svoje vladavine i često je oduševljavala zadivljujućim dezenima haljina, kaputa i šešira. I ostale kraljice poput jordanske Ranije i španske Letizije modnu ljestvicu iz dana u dan dižu su na viši nivo, međutim, pripadnice kraljevskih krugova mlađe generacije uspješno im pariraju. Tako su Meghan Markle i Kate Middleton na dobrom putu da nastave ono što je počela Lady Di.

Kate Middleton

Catherine Elizabeth Middleton, poznatija kao Kate Middleton, nakon smrti kraljice Elizabethe postala je princeza od Walesa. Dotad vojvotkinja od Cambridgea, odrasla je u Chapel Rowu u Berkshieru u Engleskoj. Studirala je historiju umjetnosti u Škotskoj na Univerzitetu St Andrews, gdje je i upoznala Williama, 2001. godine. Zaruke su objavili u novembru 2010. godine, kada je i privukla  pažnju svjetske javnosti nakon što je kraljevska porodica dozvolila princu da se oženi običnom građankom. Od tada, važi za jednu od omiljenih pripadnica kraljevske porodice, osvojivši sve svojim pristupom, humanošću i modnim odabirom. Mediji su njen utjecaj na britansku i američku modnu scenu nazvali „Kate Middleton efekt“. Baš kao nekada Lady Diana, i ova je kraljevska dama uspjela dokazati da je aristokratski stil i dalje u trendu i da nimalo ne gubi svoju poziciju. Pravi je primjer kako možete ispravno balansirati između modernog i jasnog kodeksa oblačenja na dvoru, jer u svakoj situaciji izgleda elegantno i sofisticirano, a u isto vrijeme ide ukorak s vremenom.

 Meghan Markle

Meghan Markle, bivša televizijska i filmska glumica i supruga princa Williama, rođena je i odrasla u Americi. Još za vrijeme studija, malim televizijskim ulogama počela je da gradi svoju glumačku karijeru. Bavi se humanitarnim radom, a zaštitno je lice nekoliko dobrotvornih organizacija. Nakon vjeridbe s Harryjem prestaje da se bavi glumom. Godine 2018., udajom za princa, dobija titulu vojvotkinje od Sussexa. Dvije godine poslije šokirali su javnost nakon što su odlučili da se odreknu titula „kraljevskog visočanstva“ i presele u Montecito u Kaliforniju. I dalje se bave humanitarnim radom kroz svoju organizaciju „Archewell“, a njihovi javni nastupi prate se više nego ikada. Markle je poznata i po svom uglađenom stilu. Ona nosi najpoznatije svjetske brendove poput Stelle McCartney, Gabriele Hearst do glamuroznog Givenchyja. Ne libi se i da izađe iz zone komfora, pa smo je često mogli vidjeti u kraćim haljinama i šorcevima, ali kada se pojavi u glamuroznom izdanju dostojnom dvora, čak i modne kritičare ostavi bez teksta, što je dokazala u nedavnom editorijalu za „Variety“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti