Ovo je razlog zbog kojeg je princeza Diana prestala da nosi Chanel kada se razvela od Charlesa

Piše: Azra

Foto: Instagram @pursepurveyor

Princeza Diana je bila i ostala poznata po odjevnim komadima o kojima se i dan-danas govori. Njen modni uticaj bio je toliko jak da je ostavio trag i na velike modne kuće poput “Chanela”. Diana je neko ko je obožavao odjeću pomenute modne kuće, a često je nosila njihova odijela od tvida. Međutim, nakon razvoda od princa Charlesa 1996. više nikada nije obukla ni ponijela ništa od kultnog brenda.

Australijski dizajner Jason Branson, koji je s princezom radio 1996. godine, otkrio je razlog tako iznenadne nesklonosti brendu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Purse Purveyor (@pursepurveyor)

Nakon što je i službeno okončan njen brak s Charlesom, a on više nije od javnosti skrivao Camillu, Diana više nije mogla da nosi odjeću s logom modne kuće “Chanel”, a razlog je bio i više nego očigledan.

“Chanelov” logotip princezu Dianu je podsjećao na prva slova imena Charles i Camilla, pa je odbijala da nosi odjeću, nakit i modne dodatke te kuće.

– Ne, ne mogu da nosim povezano duplo “C”. Kada sam pitao zašto, a ona je rekla: “To su Camilla i Charles” – otkrio je svojevremeno dizajner.

Izvor: Ona.rs

(E.M.)

Pročitajte još