Obrazovanje koje dobiva najmlađi princ Louis razlikuje se od onog njegovog brata i sestre, a evo i zašto

Piše: S.P.

Najmlađi član porodice jedino je dijete u čije se obrazovanje veže samo uz London. Stariji brat George i sestra Charlotte već su se selili s roditeljima pa su tako i mijenjali škole, ali Louis je izbjegao taj teret

Djeca princa Williama i princeze Kate Middleton privlače sve više pažnje jer su se tokom praznika često pojavljivali u javnosti. Troje slatke djece pred kojima je uzbudljiv kraljevski život uživaju veliku pozornost medija i javnosti, a priče o njihovom odrastanju i slatke anegdote izazivaju oduševljenje javnosti.

Princ Louis je jedino dijete princa i princeze od Walesa koje je većinu svog života živjelo i školovalo se u Londonu.

Princ George započeo je školovanje u Norfolku u januaru 2016. godine, pohađajući vrtić s Montessori programom. Ali kada su Kate i William donijeli odluku o preseljenju u Kensingtonsku palaču, George je taman upisivao školu. Tada je princ George krenuo u školu ‘Thomas’s Battersea’, a njegova sestra Charlotte slijedila je bratov primjer 2019. godine.

Iako se mislilo da će Louis slijediti porodični primjer i upisati se u istu školu, nova selidba rodila je potrebu za novom školom pa su George, Charlotte i Louis morali promijeniti školu. U septembru su George, Charlotte i Louis upisani u nezavisnu pripremnu školu ‘Lambrook’, blizu Ascota. Prethodno je Louis pohađao ‘Willcocks Nursery School’ od aprila 2021. do ljeta ove godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti