Tajni snimci iz djetinjstva prinčeva: Budući kralj puca od ljubomore zbog brata

Piše: E.M.

Instagram @ellefr @princessdianaa

Knjiga “Spare” princa Harryja danas je izašla, a već je dostigla rekod u prodaji.  Ipak, čini se da ništa nije tako odjeknulo kao objašnjenje zašto se knjiga uopšte i zove “Spare” (“Rezervni”). Prema Charlesu, Harry kaže da je on navodno rođen samo da bi bio “rezerva” ukoliko se nešto dogodi njegovom bratu Williamu, ili mu zatrebaju organi, transfuzija krvi ili slično.

-Divno! Već si mi dala nasljednika i rezervu. Uradio sam svoj posao, navodno je Charles rekao Diani kada se Harry rodio. .

Rivalstvo između braće vidljivo je od najranijih dana, a isplivali su snimci na kojima se vidi trenutak kada William odbija da pomazi ljubimca, zeca, sve dok ga Diana nije dala Harryju. U tom trenutku u pozadini se moglo čuti kako William ljubomorno govori: “Mogu li ja da ga držim? Mogu li ja da ga držim? Mogu li? Da li mogu?”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @celebshotnewz

Na drugom snimku se vidi Diana koja šeta vrtom i nosi Harryja, da bi se obratila Williamu u i zaprijetila mu da će se “samo njegov brat zabaviti” ako je ne posluša i ne dođe. Budući kralj veoma je burno reagovao, i odmah pritrčao, vičući sve vrijeme: “Ne, ne, ne, ne…”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @celebshotnewz

Zanimljiv je i snimak iz 1987. kada je porodica bila na odmoru na Majorci. Harry je u jednom trenutku držao malog psa, a William je i tada prišao i praktično mu ga “oteo” iz ruku.

Dok jedni smatraju da je ovo potpuno normalno kada su djeca mala, drugi su mišljenja da je ipak jasno da je Williamu sve bilo podređeno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti