Kći brunejskog sultana udala se za bratića, slavlje u palači s 1788 soba trajalo sedam dana

Piše: S.P.

Princeza Azemah, kći sultana Bruneja, udala se na spektakularnom vjenčanju na kojem “nije nedostajalo ni ptičjeg mlijeka”.

Izabranik princeze Azemah Ni‘Matul Bolkiah, kako joj glasi puno ime, njen je bratić, princ Bahar Ibn Jefri Bolkian, a sama ceremonija vjenčanja potrajala je, kako priliči običajima u jednoj od najbogatijih zemalja na svijetu, čak sedam dana.

Brunejska vjenčanja uključuju razmjenu darova te brojne druge ceremonije, a završavaju svečanim svadbenim objedom. Raskošno vjenčanje, kako se vidi na fotografijama koje je na svom Instagram profilu objavio princezin mlađi brat, princ Mateen, održano je u sultanovoj palači Istana Nurul Iman, impresivnoj građevini koja je središte svih zbivanja u toj državi.

– Tako sam sretan zbog velikog dana moje najdraže sestre, napisao je u objavi princ Mateen koji se smatra jednim od najpoželjnijih neženja, a uoči sestrinog vjenčanja završio je višegodišnju vojnu obuku koja je uključivala i trening za pripadnike specijalnih snaga.

Među zvanicima je bila i Ambra Dickie, kanadska diplomatkinja u Bruneju, koja je za Borneo Bulletin izjavila da joj je bila velika čast svjedočiti kraljevskom vjenčanju, kakvo je dosad samo mogla gledati na filmskom platnu i televiziji.

U raskošnoj palači, čiji su dijelovi otvoreni i za turističke posjete, osim sultanove rezidencije se nalazi i sjedište Vlade te svih ministarstva, a građevina se prostire na čak 200.000 četvornih metara. Raspolaže s 1788 soba, 257 kupaonica, 44 stepeništa i 18 liftova.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti