Kralj Charles posjetio džamiju u Londonu: Skinuo je cipele i otkrio rupu na čarapama

Piše: Azra

INSTAGRAM: @king.charles.queen.camilla

Kralj Charles posjetio je ove sedmice historijsku džamiju u istočnom Londonu i na kraju dospio na naslovnice zbog svojih čarapa.

Charles i njegova supruga Camilla svratili su u srijedu u džamiju u Brick Laneu. Tokom posjete dočekalo ih je mnoštvo i plesači. Charles je bio odjeven u hlače i košulju, a preko toga je nosio crni kaput. Camilla je obukla elegantan bijeli kaput koji je nosila uz crne kožne rukavice i crne čizme iznad koljena.

Camilla je po ulasku u džamiju pokrila glavu maramom, slijedeći običaje. Charles, koji je nosio par sjajnih crnih svečanih cipela, skinuo ih je kad je krenuo u svetu zgradu, otkrivajući pritom i – rupu na čarapi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Social Diary Magazine (@socialdiarymagazine)

Rupa, iako mala i pomalo iznenađujuća, podsjetnik je na Charlesov domišljati smisao za modu. Iako se o njegovom izgledu često ne govori, monarh je poznat po tome da odjeću nosi, reciklira i koristi čak i nakon što je istrošena.

Izvor: index.hr 

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti