Otkriveno nevjerovatno nasljedstvo koje će se uskoro naći u rukama princeze Charlotte

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @hrhprincesscharlottee

Kao jedina kćerka princa Williama i Kate Middleton, princeza Charlotte jednog će dana naslijediti neke od najljepših komada nakita koji su nekada bili u vlasništvu njene prabake, kraljice Elizabete II. No to nije jedini nakit koji će se naći u njenim rukama.

Princeza Charlotte naslijedit će tako i jedan komad koji, bez sumnje, puno znači njenom ocu, princu Williamu. Naime njegova mezimica trebala bi naslijediti legendarnu Spencerovu tijaru, onu koja je pripadala njenoj pokojnoj baki, princezi Diani, a nosila ju je na dan vjenčanja s princem Charlesom u srpnju 1981. godine.

Svjetlucava tijara dizajnirana je u stilu vijenca, izrađena od dijamanata i zlata, a u središnjem dijelu ima srce. Nasljedstvo je Dianinog oca, Johna Spencera, te ostaje u obitelji Spencer iako je bila dio muzejskog postava u Londonu prošle godine, kada je potvrđeno da će je naslijediti upravo Charlotte.

Tada je u opisu otkriveno da ju je osmi grof Spencer naslijedio 70-ih godina prošlog stoljeća te su je, za svoja vjenčanja, nosile sve tri njegove kćeri – 1978. lady Jane, 1980. lady Sarah te 1981. lady Diana, a posljednji put na svom vjenčanju, u proljeće 2018., i Celia McCorquodale, nećakinja desetog grofa Spencera, Charlesa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti