Harry i Meghan navodno postavili uslov kraljevskoj porodici za dolazak na krunidbu

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @sussexroyal

Princ Harry i Meghan Markle navodno su postavili ultimatum kraljevskoj porodici vezano za njihov dolazak na krunidbu kralja Charlesa III. Neimenovani izvor je rekao da se njih dvoje “ne želi naći u toksičnoj atmosferi” ako se pojave na povijesnom događaju.

Osim toga, vojvoda od Sussexa je navodno zatražio susret s ocem, kraljem Charlesom, i bratom, princem Williamom, prije krunidbe kako bi raspravili probleme u svojim odnosima. Izvor je naveo i da im je nezgodno i to što datum krunidbe pada na rođendan njihovog sina Archieja.

– Bio je jasan i neće se pokolebati. On ne misli doći ako bude osjećao da će se atmosfera biti onako toksična kao što je bila na kraljičinom platinastom jubileju, rekao je izvor i dodao:

“Rekao je da se želi pomiriti sa svojom porodicom i da je odluka na njima, ali zasad se ništa nije promijenilo.”

Podsjećamo, ranije je Daily Mail pisao da je kralj Charles zamolio nadbiskupa Justina Welbyja da bude posrednik i omogući da princ Harry i njegova supruga Meghan Markle dođu na svečanu ceremoniju krunidbe koja će se održati u Westminsterskoj opatiji.

Međutim, njegov stariji sin, princ William, navodno se opire toj ideji i smatra da će supružnici iskoristiti dolazak za vlastitu promociju i “novih pet minuta slave”. Izvori britanskog tabloida tvrde da je kralj uvjeren da bi odsutnost Meghan i Harryja više naštetila nego njihova prisutnost.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti