Otkriveno koji je nadimak u školi dobila mala princeza Charlotte zbog svog karaktera

Piše: L. K. P.

Princeza Charlotte već se dokazala kao “mala šefica” u svojoj porodici i mamina produžena ruka kada na javnim događanjima treba dovesti braću u red, no nadimak koji su joj dali u dječjoj školi Willcocks u Kensingtonu, prvorazenda je senzacija jer otkriva da u red dovodi i cijeli svoj razed.

Britanski mediji oduševljeni su otkrićem da je u školi svi znaju kao “princezu ratnicu”. Dobila ga je još u prvom razredu i pun je pogodak.

Poznavateljica prilika u kraljevskoj porodici, Katie Nicholl, predviđa za Mirror kako bi taj nadimak mogao dugo pratiti sedmogodišnju Charlotte jer odražava njenu borbenu osobnost.

-Velika je avanturistica, prilično je poznata po svojoj snažnoj ličnosti, izjavila je Nicholl.

Pa ipak, nadimak “princeza ratnica” po uzoru na Xenu iz istoimene serije nije Charlottein jedini nadimak. Njena majka, Catherine, princeza od Walesa, zove je skraćenicom Lottie. To se slučajno otkrilo tokom njenog nedavnog posjeta Sjevernoj Irskoj, kada je Kate u razgovoru o djeci sa sunarodnjacima rekla da su klinci o kojima je bila riječ “istih godina kao Lottie”.

Njen tata, princ William, dao joj je nadimak “Mignonette”, što na francuskom znači mala i nježna, ali ga je mala fajterica očito prerasla. Ako je vjerovati izvještajima o njezinim avanturističkim podvizima kad ne ide u školu i ne mora dugo stajati mirno na službenim događanjima, nadimak princeza ratnica odlično joj pristaje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti