Jordanska princeza Iman udala se u Diorovoj haljini na ceremoniji od samo 15 minuta

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @princess_iman_jo

Najstarija kćerka jordanskog kraljevskog para udala se za finansijera grčkih korijena. Kraljica Rania i kralj Abdullah, kao i drugi članovi kraljevske porodice i mladoženjina porodica, bili su prisutni kada se princeza Iman udala za svog zaručnika Jameela Alexandera Thermiotisa.

Princeza Iman druga je u redu za jordansko prijestolje nakon njenog brata princa Huseina bin Abdallaha II.  Kraljevska porodica u Ammanu je objavila zaruke para u julu.

Bilo je to vjenčanje iz bajke.  Ali bilo je to i kratko vjenčanje, vrlo kratko za ono na što smo navikli na Zapadu. Na ceremoniji od samo 15 minuta, princeza Iman i njen do tada zaručnik Jameel Alexander Thermiotis postali su suprug i žena u rezidenciji kralja Abdullaha i Ranije, u palači Beit Al Urdun, posebno ukrašenoj.

Iman je bila klasična nevjesta, kao što smo i očekivali, vjerna svom stilu. Princeza se odlučila za Diorov dizajn inspiriran srednjovjekovnim cvijećem s četvrtastim dekolteom prekrivenim nježnom čipkom s cvjetnim motivima koja je išla do vrata. Ta ista čipka bila je u manžeti rukava. Ostatak haljine bio je potpuno gladak i čistih linija, završena u malom repu.

Gosti, oko 150, počeli su pristizati u palaču u šest popodne, po jordanskom vremenu, a u vrtovima su ih primili kraljevi. Na popisu su bili članovi jordanske kraljevske porodice kao što su princeza Muna, mladenkina baka po ocu, princeza Basma ili princeza Aisha.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti