Ko su supruge bh. reprezentativaca

Piše: Selma Bošković

 

Večeras počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj. Bosna i Hercegovina igra protiv Islanda. Fudbaleri bh. reprezentacije ostvaruju velike uspjehe u svojoj karijeri. Mnogi od njih igraju za velike klubove. Na svim tim utakmicama, fudbaleri imaju veliku podršku svojih izabranica. Neke od njih su izuzetno poznate, dok neke privatni život čuvaju daleko od očiju javnosti.

Edin i Amra su se vjenčali  2016., a iste godine na svijet je stigla njihova kćerkica Una. Samo godinu kasnije dobili su i sina Danija, 2020. godine dobili su i kćerkicu Daliju. Ove godine postali su roditelji još jedne kćerkice Hane. Amra ima i kćer Sofiju koju je dobila u braku s biznismenom Vladimirom Vićentijevićem.

Svoju vezu javnosti su otkrili 2012. godine i ispočetka su se skrivali, a dugo se nije znalo ni kako su se upoznali. Amra je o tome progovorila u jednom od intervjua za  ,,Azru’’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amra Džeko (@amradzeko)

-Edin je bio na pripremama s Manchester Cityjem u Los Angelesu 2011. godine, i tad je sve nekako počelo, iako smo se mi prije upoznali. Od tog susreta u Los Angelesu odmah smo počeli našu vezu, imam običaj reći da je od drugog dana ona bila ozbiljna. Uz mnoge izazove i prepreke koje je i sama daljina donosila, jer ja sam u to vrijeme živjela u Los Angelesu, a on u Manchesteru, znali smo da je to nešto za što se vrijedi boriti i ustrajati. Svaki mjesec sam bila u avionu, dolazila ga posjetiti, nekad i na samo 24 sata. Nas dvoje smo se na pravi način upoznavali upravo kroz vezu na daljinu, koja je trajala četiri godine. Kroz to vrijeme smo sazrjeli zajedno, i to su sigurno bile najbitnije četiri godine koje su nas vezale još više i te četiri godine jako cijenimo, koliko god su bile teške, naučile su nas mnogo čemu, naročito da se na pravi način borimo za nas i za našu ljubav, ispričala je Amra.

Bh. nogometaš Anel Ahmedhodžić u sretnom je braku sa suprugom Marijanom Cecilijom. Anel i Marijana su se vjenčali u julu prošle godine.

Par je prošle godine podijelio sretne vijesti da očekuju svoje prvo dijete. Marijana nije mogla sakriti sreću, te je lijepu vijest podijelila na Instagramu. Objavila je fotografiju testa za trudnoću sa ultrazvukom.

Naš reprezentaivac Sead Kolašinac u sretnom je braku sa Susubelle. Sead i njegova supruga prije tri godine postali su roditelji prekrasne djevojčice. Kako bi sreću podjelio s pratiteljima Sead je podjelio na Instagramu fotografiju tek rođene kćerkice.

Podsjećamo, Sead se na vječnu ljubav u njemačkom Baden-Badenu zakleo u junu 2019. godine svojoj dugogodišnjoj djevojci Susubelle. Među zvanicama našli su se i bračni par Mesut Ozil i Amine Gulse, popularna turska glumica i manekenka.

Golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić  i njegova supruga Merjem  uživaju u najljepšoj životnoj ulozi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ibrahim Sehic (@ibra_13_sehic)

Prije dvije godine izgovorili su sudbonosno „da“ na bajkovitom vjenčanju u Sarajevu koje su priredili za najuže članove porodice i prijatelje, a iste godine na svijet je stigla djevojčica Esma, koja je svakodnevicu mladih roditelja promijenila iz korijena.

Fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, Haris Duljević, dugogodišnju vezu s djevojkom Sarom krunisao je brakom prije četiri godine. Par je sudbonosno “da” izgovorio u Sarajevu. Haris sa suprugom Sarom, osim Džana ima i kćerkicu Umu.

Amer Gojak, bosanskohercegovački reprezentativac. U braku je sa Irmom Gojak od prošle godine. Amerova izabranica zove se Irma, koja nije uobičajena žena fudbalera. Ona i Amer se nisu hvalili na društvenim mrežama svojom vezom, a Irma nema niti objava na Instagramu. Profil joj je zaključan, te privatni život čuva daleko od javnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AG14 (@amergojak14)

Bh. fudbalski reprezentativac Rade Krunić i njegova supruga Ivana Topalović iščekuju prinovu. Rade i Ivana očekuju dječaka. oni su se zaručili krajem decembra 2020. godine, a vjenčali su se u maju u Sremu u Srbiji. Ivana je popularna na društvenim mrežama, a na Instagramu ima preko 40 hiljada pratitelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rade Krunic (@krunicrade_33)

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti