Najskuplji stih Marine Tucaković imao je samo 5 riječi i koštao je 200.000 KM : Evo koja pjevačica ga je otpjevala

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @dejanbegovic

Jedan od najboljih tekstopisaca, čuvena Marina Tucaković za života je napisala ogroman broj pjesama, koje su veoma brzo postale vanvremenski hitovi. Izgubila je bitku poslije teške bolesti u 67. godini.

Njenim stopama krenuo je i njen sin Laća, koji je nedavno preminuo u Izraelu. Smrt njenog sina šokirao je javnost.  Godine 2008. ostala je bez sina Miloša Radulovića koji se predozirao i preminuo u 24. godini.

Veliki hit Ane Nikolić, koji je upravo napisala Marina, ‘Mišo moj’, posvetila je svom preminulom sinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by dejanbegovic (@dejanbegovic)

Među velikim hitovima našla se i jedna pjesma u koju je Marina dodala samo pet riječi i tako od nje napravila veliki hit.

U pitanju je numera Nede Ukraden, “Zora je”. Pjevačica je jednom prilikom ispričala da je Marina je ovoj numeri dodala samo jedan stih i na taj način zaradila više od 200.000 KM.

Pjesmu je napisao pokojni Đorđe Novković, međutim pjevačica nije bila zadovoljna tekstom, te je osjećala da joj nešto nedostaje. Nakon toga odluči da kontaktira Marinu Tucaković koja je ispunila Nedina očekivanja.

– Pozvala sam Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih donio više od 200 hiljada KM – rekla je Neda svojevremeno u jednom od intervjua.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti