William i Kate slave 12. godišnjicu braka: Objavili staru fotografiju

Piše: Selma Bošković

Foto: Instagram @princeandprincessofwales

U povodu dvanaeste godišnjice braka princ William i njegova supruga Kate objavili su na svojim službenim internetskim stranicama zajedničku fotografiju.

-12 godina, piše u opisu fotografije.

Par se vjenčao u Westminsterskoj opatiji 29. aprila 2011. nakon osam godina veze. Tog 29. aprila 2011. oči cijelog svijeta bile su uperene prema Londonu, gdje je najstariji sin budućeg britanskog kralja Charlesa III, princ William, pred oltar Westminsterske opatije odveo svoju djevojku Kate Middleton.

Budući da su sanjali o vjenčanju na proljeće, odabrali su i poseban datum, kada se slavi dan svete Katarine od Siene, čije ime Kate Middleton nosi, a uprkos nagađanjima da će se obred održati u katedrali sv. Pavla, gdje su se vjenčali Williamovi roditelji, princeza Diana i princ Charles, oni su odabrali Westminstersku opatiju, gdje se udala i kraljica Elizabeta II.

Iako su u vrijeme dok njihova veza nije bila ozakonjena, bili poprilično tajanstveni oko svoje ljubavi, princ William je ipak otkrio u intervjuu, kojeg je dao nakon što je zaprosio Kate, kako je sve započelo.

-Kada sam upoznao Kate, znao sam da ima nešto posebno u vezi nje. Znao sam da je zbog nečega u njoj želim bolje upoznati. Isprva smo bili prijatelji i to je bio najbolji temelj. Danas mislim da je prijateljstvo veliki plus, a kod nas je sve počelo od toga’, rekao je William, dok se Kate nadovezala: ‘Mislim da sam se zacrvenila kada sam te upoznala i onda sam pobjegla, jer mi je bilo neugodono. No postali smo vrlo brzo jako dobri prijatelji.’

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti