Sprema se još jedno slavlje u Jordanu: Kraljica Rania zablistala sa budućom snahom na ceremoniji uoči vjenčanja

Piše: L. K. P.

Za jordansku kraljevsku porodicu ova je godina godina slavlja, pa kralja Abdullaha II i kraljicu Raniju nakon vjenčanja princeze Iman u martu očekuje drugo vjenčanje, ono prijestolonasljednika princa Huseina

Budući jordanski kralj već je početkom godine objavio zaruke s lijepom brinetom, Rajvom al Saif, elegantnom arhitekticom iz Saudijske Arabije školovanoj u SAD-u.

U junu će mladi par izgovoriti sudbonosno ‘da’, a povodom svečanosti u Jordanu je održana zabava u čast predivne mladenke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Kao i obično, kraljica Rania je i za ovu prigodu odabrala senzacionalnu kreaciju u svijetloplavoj nijansi u tradicionalnom stilu, a ništa manje zanosna nije bila ni lijepa Rajva u bijeloj, bogato ukrašenoj haljini sa zlatnim detaljima.

Dakako, svečanost u čast mladenke u Ammanu, prisustvovale su i sestre princa Huseina, princeze Iman i Salma u elegantnim stajlinzima.

Kako je ranije najavljeno, vjenčanje budućeg jordanskog kralja održat će se 1. juna 2023., a lijepa Rajva jednoga će dana postati jordanska kraljica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Rania Al Abdullah (@queenrania)

Riječ je o kćerki arapskog biznismena koja je nakon što je završila srednju školu u Saudijskoj Arabiji uputila se na studij arhitekture u New York. Osim što ima diplomu arhitektice, diplomirala je vizualne komunikacije na Fashion Institute of Design and Merchandising u Los Angelesu.

Ceremonija zaruka održana je u kući Rajvinog oca u glavnom gradu Saudijske Arabije, a prijestolonasljednik Husein je pred svjedocima stavio dijamantni prsten na desnu ruku svoje buduće nevjeste te su uslijedile suze radosnice.

Inače, u martu se udala i lijepa princeza Iman, najstarija kćerka kralja Abdullaha II i kraljice Ranije. Njen je odabranik Jameel Alexander Thermiotis, rođen u grčkoj porodici u Venezueli, a sada radi u New Yorku kao partner u tvrtki rizičnog kapitala.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti