Je li Kate Middleton prekršila sva pravila odijevanja kraljevske porodice

Piše: L. K. P.

Princeza Kate Middleton (41) u posjeti ‘The Foundling’ muzeju zasjala je u nježno ružičastom odijelu. Košuljom je otkrila dekolte, a s bijelim kaišom s biserima istakla figuru.

Kate je uz otmjenu kreaciju odabrala i biserne naušnice, a kosu je nježno uvila.

Sastala se i sa zajednicom ‘Kinship’ iz udruge ‘Saint Pancras’ kako bi upoznala njegovatelje i čula više o njihovim iskustvima. Oni se brinu o djeci koja ne mogu ostati s biološkim roditeljima, a većinom se radi o članovima šire porodice ili bliskim prijateljima.

Uprkos otmjenom odijelu i finim bijelim potpeticama, britanskoj princezi nije bio problem sjesti na pod i družiti se sa djecom. Oni su brzo dotrčali do nje sa svim igračkama i htjeli da i ona učestvuje u igrama.

– Drago mi je što smo se upoznali – poručila je svima Kate, kako navodi Daily Mail.

Inače, više od 162 hiljade djece odgaja se u rodbinskoj skrbi u Ujedinjenom Kraljevstvu – dvostruko više od udomiteljske djece.

Kate je jako aktivna u temama o odgoju djece i mladih, njihovom obrazovanju i zdravlju. Pokrenula je nedavno Instagram profil na kojem je napravila zakladu ‘The Royal Foundation Center for Early Childhood’.

Tamo će, uključujući novu kampanju ‘Shaping Us’ objavljivati i projekte u kojima se bavi ranim djetinjstvom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti