Omiljena unuka princa Philipa: Hoće li Louise Windsor preuzeti posao u kraljevskoj porodici

Piše: L. K. P.

Lady Louise Windsor poznata je kao omiljena unuka princa Philipa te je prva nasljednica koja nosi i njegovo cijenjeno prezime. Tokom godina nismo je često viđali pa je još uvijek nepoznata široj javnosti, no izgleda da bi se i to moglo uskoro promijeniti. Njeni roditelji, vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha, željeli su joj priuštiti što više privatnosti tokom odrastanja i najosjetljivijih godina, a sada je spremna nositi bitne porodične uloge.

Dosad se nije često pojavljivala, no nastavila je graditi djedov ugled sudjelovanjem u kočijaškom događaju u travnju prošle godine, tačno u vikendu godišnjice njegove smrti.

Promatrači su primijetili njenu eleganciju i staloženost pa su istaknuli da bi se baš ona uklopila u grupicu onih koji predstavljaju kraljevsku porodicu na važnim događajima. Dosad je prisustvovala velikim kraljevskim događajima, poput proslave platinastog jubileja pokojne kraljice Elizabete II te krunidbe kralja Charlesa i kraljice Camille, na kojima je odluka hoće li staviti veliku odgovornost na Louise.

-Pokušavamo ih odgajati s razumijevanjem da će vrlo vjerojatno morati raditi za život. Stoga smo donijeli odluku da ne koriste titule Njihovo Veličanstvo. Imaju ih i mogu ih odlučiti koristiti nakon 18. godine, ali mislim da je to vrlo malo vjerojatno, komentirala je supruga princa Edwarda.

Lady Louise Windsor upravo je završila prvu godinu studija engleskog jezika na Univerzitetu St. Andrews u Škotskoj, no o svojim planovima za budućnost nije javno govorila. Njezini su je roditelji zaštitili od kamera i publiciteta kako bi svoju odluku mogla donijeti samostalno, a ne pod pritiskom javnosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti