One su bile najljepše žene bivše Jugoslavije: Mnogima su i danas nezaboravne

Piše: L. K. P.

Doba kada se za nečiju fotografiju moralo ići na kiosk po novine imalo je veliku čar. Ljepotice iz bivše Jugoslavije mnogima su i danas nezaboravne, a nostalgičari će reći da je to bilo blaženo doba ljepote, kada nisu postojali silikoni, hijaluron i Instagram filteri.

Bivše jugoslavenske misice, sportašice, pjevačice i glumice bile su apsolutne ljepotice, a časopisi u kojima su izlazile njihove fotografije prodavali su se u milionima primjeraka.

Prisjetit ćemo se nekih od njih.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Sasso (@sasso.ana63)

Ana Sasso danas ima 60 godina i izgleda sjajno. Nezaboravna Miss Jugoslavije i danas plijeni pažnju gdje god se pojavi, a njeni fanovi na Instagramu je časte komplimentima.

 

I Lidija Vukićević ima 60 godina, ali njen fizički izgled i duh pokazuju potpuno suprotno. Često je njena pojava intrigantna, ali i na meti sumnji, jer niko ne može da vjeruje da je za glumicu do te mjere vrijeme stalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lidija Vukićević (@vukiceviclidija)

Kovrdžava kosa i vitak stas njena su “lična karta” još iz perioda rane mladosti, a to se nije promijenilo ni do dan danas. Na svom Instagram profilu često nesebično dijeli trenutke iz privatnog života, gdje je pratioci mogu vidjeti u raznim izdanjima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suzana Mancic (@suzanamancicofficial)

Najpoznatija loto-djevojka bivše države, Suzana Mančić (66) otkrila je šta su sve muškarci bili spremni napraviti kako bi osvojili njeno srce. Kako kaže, neki su se poput Romea penjali na balkon njene sobe, neki su zbog ljubavi noći provodili u liftu njene zgrade.

Svetlana Ceca Kitić najljepša sportašica bivše Jugoslavije posljednjih je godina prošla kroz teške finansijske periode, a učestvovala je i u reality programima zbog zarade.

Muškarci još uvijek zadrhte pred Tanjom Bošković. Glumica još aktivno radi i snima filmove. Za sebe ne voli govoriti da je bila seks-simbol.

Olivera Katarina (83) bila je jedna od najslavnijih glumica i pjevačica bivše Jugoslavije. Muškarci su se navodno tukli zbog Olivere, a u svojoj autobiografiji je otkrila opisala kako se susretala s Josipom Brozom Titom.

Suzana Žunić Milačić, bivša supruga nogometaša Igora Štimca, 1988. je godine postala Miss Jugoslavije kada je imala svega 17 godina. Ubrzo je upoznala Štimca i između njih je planula ljubav. Udala se za njega 1990. godine, a rastali su se nakon 19 godina braka u kojem su dobili troje djece.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti