Ljubavna pjesma iz očeve stare sveske kojom je Emina Hodžić-Adilović ganula prijatelje

Piše: Redakcija

Uspješna bh. dizajnerica Emina Hodžić-Adilović koja sa sestrom Nerminom godinama već vodi superuspješni modni brend „Kaftan studio“ čije kreacije nose i poznate svjetske ličnosti, ganula je prijatelje i pratioce na društvenim mrežama objavom divne bajramske priče. Ona govori o velikoj ljubavi.

-Kod babe sam. On misli da bi trebao da se aktivira na društvenim mrežama, da koju prozbori svijetu dok je tu. Kad odluči, javit će mi. Čitamo pjesme iz njegovih starih sveski i kaže da ova današnja omladina ne zna da voli, niti to pokazuje na pravi način – nešto se „ukočila u samoljublju“. Sada je tražio da objavim na svom profilu pjesmu koju je napisao kao momak i kada se zaljubio u rahmetli mamu 1970. godine – za kojom pati, pored koje jedva čeka da se smiri opet i da koju progovore. Evo pjesma moga babe:

Za Sjajnu

Vidio sam te,

Šetala si jutros po polju sama

Vidio sam sjaj tvoje kose

Vidio sam sjaj tvoga gustoga gaja.

Travu si hodom lomila

Bisernu rosu u skut kupila

Nizala duge đerdane

Cvijećem si mirisnim kitila

Lijepoga gaja grane.

Stajao sam kraj izvora

Gledao tvoj vitki stas

Pokušao sam te zvati

U grlu zastade glas…

Prikrala si se i pokupila

S moga izvora sjaj

S njim si okitila

Svoj lijepi, gusti gaj.

Ljubavi.

Uz ovu objavu Emina Hodžić-Adilović priložila je i fotografiju naslovnice stare sveske svoga oca Rize koja čuva predivnu poeziju.

Jedna od starih sveski Rize Hodžića

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti