Evo što je Brenda iz ‘Beverly Hillsa’, koja se dugo bori s rakom, poručila Kate Middleton

Piše: L. K. P.

Vijest da boluje od raka koju je Kate Middleton saopćila javnosti šokirala je sve, a i dalje pristižu poruke podrške jednoj od najomiljenijih članica kraljevske porodice.

Glumica Shannen Doherty (52) koja se proslavila ulogom u kultnoj teen seriji Beverly Hills 90210 gdje je godinama igrala Brendu Walsh, već se dugo bori s rakom.

Slavna Amerikanka odlučila je poslati poruku podrške princezi od Walesa.

– Divim se tvojoj snazi, napisala je između ostalog glumica na svom Instagram profilu.

52-godišnja glumica koja je i sama prošla mastektomiju, hemoterapiju i zračenje u svojoj borbi koja je u tijeku, podijelila je vrlo emotivnu poruku nakon što je Kate objavila da boluje od raka.

Princeza od Walesa (42) od januara nije se pojavljivala u javnosti što je potaknulo brojne glasine i mnoge teorije zavjere.

– Biti javna osoba ne znači da javnost posjeduje tu osobu. Svi imamo pravo proći kroz bolest ili život u privatnosti. Brojne teorije zavjera, osjećaj posjedovanja nekoga i obična morbidna znatiželja natjerali su ovu osobu da se izjasni. Nadam se da je ovo trenutak za lekciju za sve nas da poštujemo privatnost drugih bez obzira na to što smo javne osobe, poručila je Shannen.

Njene riječi ohrabrenja dolaze u trenutku kad se i sama nastavlja boriti sa svojom bolesti. Glumica, kojoj je prvotno dijagnosticiran rak dojke 2015., nedavno je bila podvrgnuta operaciji mozga i zračenju u siječnju 2023., nakon što je saznala da se rak proširio na njene kosti.

No Shannen nastavlja dijeliti sedmične novosti o zdravlju putem svog podcasta Let’s Be Clear.

Shannenina poruka podrške također dolazi nakon što je nekoliko slavnih osoba prozvano zbog zbijanja nepromišljenih šala na račun Kate nekoliko dana prije nego što je princeza objavila da ima rak.

Među njima se našla i Blake Lively koja se našalila na račun Kateinog editiranja fotografija objavljenih na Majčin dan no glumica se vrlo brzo ispričala zbog svog poteza na društvenim mrežama.

Kako je ranije objavljeno, glasnogovornik Kensingtonske palače objavio je da su Kate i William ganuti podrškom koju dobivaju.

– Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, širom Commonwealtha i širom svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni su na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku, poručio je glasnogovornik.

Pročitajte još