Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se baš lako priprema

Piše: L. K. P.

Sočne i slatke trešnje odličan su dodatak kolačima, a mi vam danas donosimo jednostavni recept za brownie koji spaja trešnje, čokoladu i sir. Sve što trebate učiniti jest složiti brze kreme, dodati očišćene trešnje i uživati u slasnom spoju kojega ćete zasigurno ponoviti još koji puta.

 

Sastojci:

Za biskvit:

 

150 g šećera

200 g glatkog brašna

1 paket praška za pecivo

150 ml ulja

3 jaja

50 ml mlijeka

50 g kakaa

80 g mliječne ili tamne čokolade po izboru, grubo nasjeckane

Za kremu od sira:

250 g krem sira

100 g šećera

2 jaja

2 kašike oštrog brašna

Dodatno:

 

Trešnje ( ili višnje)

Otopljena čokolada

Čokoladni brownie s trešnjama i sirom – priprema:

Rernu zagrijete na 180 stepeni.

Mikserom umutite šećer, jaja i mlijeko. Suhe sastojke, odnosno brašno, prašak za pecivo i kakao također pomiješajte pa ih dodajte razrađenim mokrim sastojcima pa miksajte pet minuta. Na kraju ručno umiješajte sjeckanu čokoladu.

Pripremite kremu od sira. Sve sastojke spojite i pomoću miksera napravite homogenu smjesu. Po želji dodajte ili oduzmite šećer.

Na dno posude obložene papirom za pečenje izlije tamnu smjesu. Preko tamne smjese odmah izlijte kremu od sira, ponovno tamnu smjesu pa ponovno kremu od sira i završite tamnom kremom. Dodajte trešnje po želji.

Pecite oko 20 minuta.

Pročitajte još