Leda BH Fashion Week Sarajevo i Međunarodni aerodrom Sarajevo vas vode na nezaboravno modno putovanje: Grad mode i stila

Piše: L. K. P.

  1. LEDA BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital Edition je spreman za svoje svečano otvaranje na zadivljujućoj lokaciji Međunarodnog aerodroma Sarajevo!

Međunarodni aerodrom Sarajevo svojom bogatom historijom i rekordnim rezultatima u poslovanju, kao najveći aerodrom u Bosni i Hercegovini i mjesto gdje se susreću svjetske kulture i tradicije, ovog ljeta će biti domaćin najglamuroznijeg modnog događaja u Bosni i Hercegovini i regiji na kojem će se predstaviti vrhunske kolekcije domaćih i inozemnih modnih brendova kroz revijalne i video prezentacije.

 

Opredijeljeni ka provođenju aktivnosti u pravcu održivog razvoja, te ka ekološkom i društveno odgovornom poslovanju, opremljen je najsavremenijom infrasrukturom koja putnicima pruža maksimalnu udobnost i visok nivo sigurnosti. Kao vodeći aerodrom jedini je uspješno certificiran u skladu sa europskim i svjetskim standardima i domaćim regulativama.

 

Kao najveći modni događaj u Bosni i Hercegovini, BH Fashion Week Sarajevo se neprestano razvija, predstavljajući etablirane BH modne ikone, a istovremeno promovirajući talente u usponu koji zaslužuju priznanje.

46-ta sezona LEDA BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital će se održati u periodu od 21.06. – 25.06.2024 godine, a publika će imati priliku uživati u predstavljanju više od 45 afirmiranih i neafirimiranih dizajnera bosanskohercegovačke modne scene ali i nekoliko inozemnih modnih brendova.

 

U skladu sa domaćinom eventa, VIP zvanice će imati specijalne „boarding pass“ koje će koristiti kako bi pristupili ovom eventu i uživali u spektaklu modne kreativnosti te bogatom izložbenom programu, a na ulazu će ih svečano dočekati prekrasne stjuardese sa pićem dobrodošlice najveće vinarije u Bosni i Hercegovini koja kreira vrhunska vina Vinarije Čitluk i jedinstvenog osvježavajućeg napitka Gin Tonic Hercegovina Vino.

 

Ove sezone na svečanom otvorenju BH sedmice mode, uz mnogobrojna iznenađenja, svoje autorske kolekcije će predstaviti bosanskohercegovački brend ETIQUETTE Melise Hujić,  JET LAG by Jasmina Arnautović, i Emina Mušić sa kolekcijom lepršavih haljina FLYING DRESS.

 

Za realizaciju eventa zahvaljujemo se glavnom sponzoru našoj domaćoj Vodi Leda koji su prepoznali značaj projekta i dali podršku u doprinosu razvoja naše BH modne scene. 46. sezonu bosanskohercegovačke sedmice mode pratit će i kampanja borbe protiv karcinoma dojke.

Inače, sve revije će se, osim uživo, moći pratiti na platformi www.bhfwsa.com u periodu od 21.06. – 25.06.2024, koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Pročitajte još