Sastojci:
1 čaša višanja (350g)
200g brašna
2 pakovanja praha za puding sa ukusom čokolade
1 pakovanje praška za pecivo
125g šećera
1 pakovanje burbon vanilin šećera
5 jaja
150ml ulja
125 ml (1/8l) mlijeka
100g rendane čokolade
Šećer u prahu
Priprema:
Višnje stavite u cjediljku kako bi se dobro iscjedile. Brašno pomješajte sa prahom za puding i praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, ulje i mlijeko. Sastojke je potrebno miksati oko 2 minute, najvećom brzinom da bi se dobila glatka masa. U smjesu je potrebno dadati još i rendanu čokoladu i višnje i sve nježno promiješati. Gotovo tijesto sipajte u kalup za kuglof i stavite na pečenje. Nakon što je kolač gotov ostavite ga u kalupu još nekih desetak minuta, a potom ga izvadite i ostavite na kuhinjskoj rešetki kako bi se ohladilo. Prije serviranja možete ga posuti šećerom u prahu.