Zavirite u kuće i stanove Romana Abramovicha

Piše: Redakcija

Roman Abramovich je kupio vilu sa pentaest spavaćih soba 2009.godine, po cijeni od 101 milion eura. Kensington Palace Gardens je jedna od najpoželjnijih adresa u čitavom svijetu. Ova ulica, poznata i kao Milijarderski niz, nalazi se odmah iza Kensingtonske palače, pa je zaštićena od strane policije, pokretnim stubovima i video nadzorom.

Kensington Palace Gardens – 140 miliona evra

Prošle godine, slavni ruski oligarh je odlučio da kupi najveći i najbolji stambeni prostor u ekskluzivnom dodatku londonskoj panorami. Njegov stan od 35 miliona eura prostire se na tri sprata i ima oko 600 m2 prostora. Pogledi sa 35., 36. i 37. sprata na Londonu su nevjerovatni, dok sam stan ima prozore od poda do plafona koji ga pretvaraju u panoramu.

Chelsea Waterfront – 35 miliona evra

 
Vila na Cap d’Antibes, odnosno na Azurnoj obali, nekada je bilo ljetna vikendica vojvode od Vindsora, nakon što je odlučio da neće da se ženi Valis Simpson. Winston i  Clementine Churchilli proslavili su svoju četrdesetu godišnjicu braka sa Vindsorima u ovom dvorcu 1948.godine.
 
Chateau de la Croe – 98 miliona evra
 
2003.godine, Roman je pokušao da kupi čitav jedan skijaški grad. Njegov pokušaj je propao kada se pobunilo lokalno stanovništvo, ali to ga nije spriječilo da svom portfolio u Coloradu doda planinsko odmaralište 2008.godine.
 
Skijaški ranč u Koloradu – 20 miliona evra
 
Abramovič je potrošio oko 20 miliona eura na ovaj ranč u blizini Aspena, koji je inače, omiljeno mjesto za odmor bogatih i slavnih. Vrhunski posjed sa jedanaest spavaćih soba i dvanaest kupatila, kreiran u stilu tajnog agenta 007, dolazi sa prozorima od poda do plafona, a smješten je na nadmorsku visinu od 2.804 metra, sa pogledom na obližnje planine.
 
 
 

Pročitajte još