Kraljevski skandali širom Evrope

Piše: Redakcija

Prošla godina bila je prilično zanimljiva na evropskim kraljevskim dvorima.

Španija je donedavno imala princezu Cristinu, ali nakon što se saznalo da su ona i suprug među optuženima za korupcijski skandal, njenb brat kralj Felipe VI oduzeo joj je titulu i prekinuo sve odnose s njom. Cristina i njen muž, bivši rukometaš Iñaki Urdangarin, optuženi su za pronevjeru novca preko neprofitne sportske organizacije na čijem su bili čelu.

U decembru je javnost saznala za dramatični razvod luksemburškog princa Louisa. Nakon deset godina braka s princezom Tessy, iz kojeg imaju dvoje djece, Louis se preselio u Pariz, gdje živi u porodičnom stanu u kojem ima sluge.

https://www.instagram.com/p/BXWAAgUFC1K/

 

Ni danska kraljevska porodica nije izbjegla skandale. Početkom prošle godine preminuo je princ Henrik, suprug kraljice Margarete, koji je cijelog života bio frustriran time što nema titulu kralja i ovlasti kao njegova žena. Skandal nije u samoj toj činjenici, nego u tome što je otvoreno o tome pričao novinarima, kad god je stigao. Kad je preminuo, otkriveno je kako je njegova posljednja želja bila da ga sahrane u njegovoj rodnoj Francuskoj, a ne pored supruge u Danskoj.

Related image

 

 

Pročitajte još