Pogledajte listu pet najbolje stiliziranih glumaca u svijetu

Piše: Redakcija

Posljednjih godina sve više muškaraca sve više pažnje posvjećuje svom izgledu, posebno kada se radi o javnim ličnostima koje često posežu i za savjetima stilista. Prateći aktuelne svjetske trendove, muškarci iz svijeta filma, sporta, mode i muzike sve više se trude kako bi se pokazali u najboljem svjetlu, te na sebi svojstven način, privuklu pažnju publike. Shodno godinama, većina muškaraca iz javnog života trudi se ispratiti trendove ali ostati dosljedni sebi, dok oni mlađi, uglavnom se trude ispratiti nove trendove koje priliče muškarcima njihovih godina.

Čuveni francuski glumac Vincent Cassel već gosinama važi za jednog od najbolje odjevenih glumaca u svijetu. Ležeran i nenapadan stil ono je što krasi čuvenog šarmera i bivšeg supruga glumice Monice Bellucci. Pobornik je klasičnih stilova, ali mu nisu strane i kombinacije elegantne i sportske garderobe. Košulje, sakoi i rolke, neki su od odjevnih predmeta po kojima ga poznajemo, a nisu mu strana ni elegantna smoking odijela.

https://www.instagram.com/p/BlC_DlXnQUi/

https://www.instagram.com/p/BQxOGsNDJ81/

Miljenik ženskog dijela publike i prošlogodišnji nosilac titule najseksepilnijeg muškarca u svijetu, Idris Elba, pokazao je da muškarci srednjih godina još uvijek važe za najbolje odjevene muškarce na javnoj sceni. Iako u mega popularnoj seriji “Luther” gdje tumači glavnog junaka, “ne skida” sivo odijelo, Elba je u više navrata pokazao da i te kako ima stila, a komentari njegovih obožavateljki govore kako mu podjednako dobro stoji i sportska i svečana garderoba.

https://www.instagram.com/p/BlbiuuRBMQn/

https://www.instagram.com/p/BquBZVyB9Mp/

Glumac Rami Malek posljednjih godina postao je jedan od najtraženijih ličnosti u svijetu filma, a nedavnom ulogom u filmu “Bohemian Rhapsody” dokazao je zašto ga mnogi već sada nazivaju najvećim glumcom mlade generacije. Iako jako mlad, Malek je pokazao da ima stila. Elegantna odijela, ležeran i opušten stil, glavne su karakteristike mladog glumca. Ljetna garderoba njegov je omiljeni izbor, a često ističe kako ne voli nositi kravatu, mada se mora priznati, da mu “potpuni” smoking i te kako dobr stoji.

https://www.instagram.com/p/BtQEaSbgpSP/

Mladi glumac Eddie Redmayne zasluženo se našao na ovoj listi. Shodno zemlji iz koje dolazi, a to je Engleska, Eddie je pokazao da ni on ne odskače od ustaljenog britanskog stila, pa su njegov glavni izbor elegantna odijela. Glumac često ističe kako garderoba u kojoj se skoro svakodnevno pojavljuje u javnosti, predstavlja njegov životni stil, te ističe koliko zaista uživa nositi elegantnu odjeću, za razliku od mnogobrojnih kolega.

Još jedno glumačko ime koje pripada mlađoj generaciji, zasluženo se našlo na ovoj listi. Timothée Chalamet pokazao je kako se njegov mladalački stil odjevanja sjajno uklapa u cjelokupni doživljaj profesije kojom se bavi. Sakoi tamnijih boja kombinovani sa različitim dezenima košulja, glavne su karakteristike mladog glumca.

View this post on Instagram

2 @h.a @berluti 🙌 🇫🇷

A post shared by Timothée Chalamet (@tchalamet) on

Pročitajte još