Selma Hasanica: Sedamdesete su bile cool

Piše: Redakcija

TOP KOMBINACIJA

Bež mantil, klasični baloner sa dvorednim kopčanjem, uvijek je elegantan i ženstven. Farmerice visokog struka, tamne nijanse sa uskim nogavicama, veoma udobne jer u sastavu imaju i elastina, su uvijek moj izbor. U njima se osjećam odvažno uz crnu rolku, te crne gležnjače. Od prirodne kože, peta srednje visine, pogodna za cijelodnevno kretanje ili elegantne i lijepe i crne salonke s visokom potpeticom. Tad sam lijepa i privlačna.

Bijela strukirana košulja je neizostavan predmet u svakodnevnom odjevanju.

Dobar je izbor za sve prilike, izlaske, ali i poslovne aktivnosti, jer je sofisticirana. Uz sve to ide i crni sako.

Strukirani model sa jednim dugmetom, zanimljivi detalji na rukavima, lijepa postava u ljubičastoj boji, koja izgleda odlično kada se rukavi malo zavrnu.

 CRNA ČAROLIJA

Koliko god mi je to bilo teško priznati, u mom ormaru najviše ima crne boje. Uvijek u kupovini gledam modele u svijetlijim nijansama, ali uvijek na kraju, kupim nešto crno.

DAN I NOĆ

Omiljeni dnevni look: baloner bež boje „Burberry“, bijela košulja „Bellissima“, crne gležnjače „Geox“, crni sako „Belissima“ i crne uske hlače „Terranova“.

Uvečer je moja top kombinacija: crno- plava haljina „Zara, uski crni sako H&M, mrežaste crne štramplice „Meridijan“, salonke u crnoj boji „Kitchen“ i ogrlica „Terranova“.

 VALENTINO ELEGANCIJA

Volim kuću „Valentino“ jer ima čiste i lijepe linije u savršenim nijansama. Svaka kolekcija odiše elegancijom.Od bh. dizajnera izdvajam Blanku Zgonjanin. Odlično se igra bojama. Svaka kolekcija je autentična i lijepa. „Lolita Blanka“ kreaciju je lako prepoznati.

 ČIZME S VISOKOM POTPETICOM

Prema mom mišljenju najljepši komad garderobe za ovu sezonu je crna jakna, kombinacija krzna i kože.Vidjela sam odličan model čizama prije nekoliko dana. Dužina ispod koljena u smeđoj boji sa visokom potpeticom, oko 15 centimetara sigurno.Svidjele su mi se na prvi pogled, što je prava rijetkost kad je obuća u pitanju. Inače, ponekad svratim u Sportski outlet u Franšiznom Centru jer imaju odličnu ponudu povoljne sportske opreme .

NIKOLINA IMA ODLIČAN STIL

Javna osoba koje ima odlična stil je Nikolina Pišek. Uvijek je u skladu s prilikom i u trendu.

 COCO SAVJET

Od svih savjeta koje sam čula najviše mi se dopada: „Najbolja boja na cijelom svijetu je ona koja izgleda dobro na vama“, čuvene Coco Chanel

 

 

 

Pročitajte još