Ako želite razveseliti svoje ukućane ili planirate druženje s prijateljima, ovo je neizostavan desert za ljetne dan.
Sastojci:
– 500ml sladoleda od vanilije
– 60ml likera od kafe
– 60ml jake espresso kafe (ohlađene)
– paket piškota
– 500ml sladoleda s okusom kafe
– kakao za kolače
Priprema:
Obložite kalup papirom za pečenje i stavite na nekoliko minuta u zamrzivač kako bi podloga bila hladna. Zatim stavite kašiku sladoleda od vanilije na papir i ravnomjerno rasporedite po podlozi. Prvi sloj stavite u zamrzivač. Za to vrijeme, u posebnoj posudi miješajte liker od kafe i espresso, pa natopite piškote u ovu mješavinu i slažite preko sladolednog sloja u kalup.
Na njih nanesite sloj sladoleda od kave i ravnomjerno rasporedite. Na taj sloj opet stavite piškote natopljene likerom i kafom.
Tortu stavite na dva do tri sata u zamrzivač. Prije posluživanja, pospite kakaoom i uživajte!