Severinina najemotivnija pjesma: Rođeno moje posvetila je sinu Aleksandru

Piše: Redakcija
 
U ponedjeljak, četvrtog novembra Severina će objaviti svoju najemotivniju i najljepšu balado do sada, a posvetila ju je svom sinu jedincu Aleksandru. Pjesma se zove “Rođeno moje”, a napisao ju je Severinin dugogodišnji kompozitor Miloš Roganović. 
 

– Severima me nazvala ljetos i pitala da li bih joj napisao jednu lijepu, emotivnu pjesmu. Poslije prekrasnih balada koje sam joj napisao, kao što su “Grad bez ljudi”. “Dobro došao u klub”, “Kao Alcatraz”, razmišljao sam o temi pjesme i kako da napišem nešto novo. Odgovor je bio i preda mnom i u meni. Preda mnom, jer kad pogledam Severinu, vidim veliku zvijezdu, umjetnika, koja je prije svega majka koja se bori za dobrobit svog djeteta, a pritom se mora boriti i protiv raznih negativnih, nesvjesnih ljudi, koji pokušavaju da joj tu borbu otežaju i ospore. Odgovor je bio i u meni, jer sam i sam roditelj pa znam koje su to emocije, a oduvijek sam ih htio pretvoriti u jednu ovakvu pjesmu – otkrio je Roganović.

Podsjećamo, Severina je prije dvije sedmice na konferencije za medije optužila školu za zlostavljanje Aleksandra, jer ga nakon nastave učiteljice nisu htjele predati njenom suprugu Igoru.  

Pročitajte još