Princ Andrew progovorio o duženju sa zloglasnim pedofilom

Piše: Redakcija

Princ Andrew, četvrti u liniji za tron u britanskoj kraljevini, upleten u slučaj Epstein, rekao je u razgovoru za BBC, da se ne sjeća da se sreo sa ženom koja ga optužuje da ju je zlostavljao dok je bila maloljetna. 

– Ne sjećam se da sam tu ženu ikad susreo – rekao je drugi sin kraljice Elizabethe II., o Virginiji Roberts.

Ovo su navodi iz isječka razgovora koji će BBC2 objaviti večeras u emisiji “Newsnight”.

Naime,  Virginia Roberts, jedna od tužiteljica u slučaju Epstein, rekla je da je bila prisiljena na spolni odnos s princom u Londonu 2001. kada je imala 17 godina i još dvaput, u New Yorku i na privatnom otoku na Karibima. Ona je rekla novinarima da princ dobro zna šta je učinio i da se nada da će biti pošten.  U augustu ove godine američki sud je saslušao još 15 tužiteljica, nakon čega je sudski progon financijaša Jeffreyja Epsteina obustavljen zbog njegove smrti. On je pronađen mrtav 10. augusta u svojoj ćeliji u zatvoru u New Yorku a nalazi obdukcije pokazali su da se objesio. 

Princ Andrew u razgovoru za BBC navodi da be sesvaki dan “predbacuje” zbog toga što je nastavio posjećivati Epsteina. Buckingamska palača je više puta demantirala bilo kakvo neprimjereno ponašanje princa Andrewa.

 

Pročitajte još