Nekada je spavala u autu sad je zvijezda nominirana za osam Grammyja

Piše: Redakcija

Lizzo, pravog imena Melissa Jefferson, nova je pop i r&b pjevačica, te je ove godine nominirana za čak osam prestižnih nagrada Grammy. Njen put do vrha nije bio lagan, prvi album “Lizzobangers” je izdala 2013. godine, a široj publi postala poznata po singlovima “Juice”, “Truth Hurts” i “Cuz I Love You”. Dok je studirala u Houstonu na fakultetu je svirala u orkestru limene muzike prije nego što se počela baviti solo pjevanjem.

Jedino što Lizzo nikoga ne može uvjeriti je da zna svirati flautu.

-Evo jedan savjet za sve čudake koji misle da imam vremena izmišljati kako znam svirati flautu, iznajmiti je za turneju i praviti se da je sviram. Ja sam full time umjetnica. Pročitajte moje stare intervjue i uživajte u nastupu – kazala je Lizzo koju osim glasa krasi i velika skromnost.

Bila je studentica kad joj je umro otac Michael, nakon njegove smrti je živjela u autu i pokušavala naći svoje mjesto na sceni.

-Želim staviti žene koje izgledaju poput mene u mainstream, želim tu vidljivost i korektnost. Volim svoje tijelo. Iz kojeg god kuta ga snimate, uvijek je  lijepo – kazala je za „Vogue“.

Foto:Vogue i Instagram

Pročitajte još