Alma Taslidžić, penzionerka iz Sarajeva u Azrinom makeoveru: Ponovo je zablistala u punom sjaju

Piše: Redakcija

Za Azrin projekat Alma je vidjela čitajući naš magazin. Odlučila se prijaviti i nije krila oduševljenje kada smo je pozvali i saopćili da ćemo je na jedan dan pretvoriti u modnu kraljicu. Razmazili smo je poput prave dive, i dozvolili profesionalcima da istaknu njenu već ženstvenu stranu.

Alma je penzionerka već četiri godine, i kako sama kaže dok je radila više je pažnje posvećivala svom izgledu, ali vremenom je odlučila da se prepusti ležernom stilu bez previše truda. Najbitnije joj je da je uredno i udobno. Gedajući transformacije prethodnih žena koje su učestvovale povukla ju je želja da se i sama prijavi, iz puke znatiželje, da vidi da ponovo može blistati svom suprugu i porodici. Alma u slobodno vrijeme voli čitati, kuhati, te uređivati svoju baštu. Vjerovala je u „Azrin“ tim te se oduševila kombinacijama koje smo joj pripremili, misleći da ovakvi modeli neće pristajati njenoj figuri. Stoji joj odjeća s visokim strukom, koja njen trup čini dužim. Profesionalni šminker, frizer, te fotograf učinili su da se Alma opusti i pozira poput pravog modela.

Lična karta:

Datum rođenja: 06.07.1957.

Visina: 166

Težina: 75

Konfekcijski broj: 44

Obuća: 39

ZA SVAKU PRILIKU

Majica na tačkice s bijelom košuljom dale su Almi jednu novu dimenziju izgleda, koji smo upotpunili s klasičnim crnim pantalonama i salonkama s malom petom, idealnim za popodnevnu kafu ili šetnju gradom.

Styling: Bellissima i Deichmann

MODERNO I UDOBNO

Cvijetna lepršava košulja nikada neće izaći iz mode, a u kombinaciji sa camel suknjom je pun pogodak. Almin struk se dodatno istakao, i savršeno uklopio sa crnim cipelama koje su „razbile“ kombinaciju.

Styling: Bellissima i Deichmann

ELEGANTNO

Plava haljina s bijelim detaljem naprijed, i blagim izrezom odiše jednostavnošču i elegantnošću. Dodatno je istakla Alminu svijetlu put, te je idealna za nesvakidašnje prilike.

Styling: Bellissima i Deichmann

 

U “Azrinom” makeoveru možete učestvovati i vi, pismo prijave pošaljite na adresu: Tešanjska 24a ili nam pišite na mail adresu: [email protected]

 

Pročitajte još