Savjetujemo vas kako sakriti sijede, uraditi medicinski pedikir i riješiti se celulita

Piše: Redakcija

Sakrijte sijede između farbanja

Farbati kosu nije preporučeno češće od šest do osam sedmica, ali dešava se da se sijede pojave mnogo ranije, jer sijeda kosa teže prima pigmente i boja se brže ispire. Sigurni smo da ne želite farbati cijelu kosu pri pojavi prvih sijedih, zbog toga smo pronašli način kako da ih prekrijete i bez farbanja. Ako na kosi primjetite po koju sijedu dlaku, najbolje je da je kamuflirate pramenovima, a također možete probati i polutrajnu boju koju možete kupiti u najbližoj drogeriji. Polutrajne boje za kosu nanesite na cijelu kosu i ostavite da odradi svoju magiju. Novitet na tržištu su boje u spreju koje omogućuju da ih našpricaš i tako privremeno ukloniš ne samo sijede već i izrast. Proizvod koji će vas iznenaditi, a koji će vam ujedno prekriti sijede jeste maskara. Nabavite maskaru za obrve ili trepavice u boji svoje kose i, ako imaš malo sijedih prekrij ih s makeupom.

Riješite se celulita

Celulit je sastavni dio života i događa se svima, a imaju ga čak i modeli poput Ashley Graham, te fitness instruktorice poput Anne Victorije. Kako biste poboljšale cirkulaciju i smanjile masnoću ispod kože potrebno je samo da koristite eterična ulja. Mi vam donosimo jednostavan recept koji daje izvanredne rezultate. Za ovo vam je potrebno 2 kašičice ulja od košpica grožđa, 2 kaščice ulja grejpa, ¼ kašičice cedrovinog ulja, ¼ kašičice geranijevog ulja i pet kapi ulja paprike. Sve sastojke potrebno je da ismiješate u staklenoj boci i da ga malo zagrijete. Ovako pripremljena ulja koriste se nakon tuširanja.

Medicinski pedikir za ljepši izgled vaših stopala

Veliki broj odraslih osoba ine neki vid problema sa stopalima, da li zbog neudobne obuće, nekvalitetnih šarapa ili jednostavno nekih od zdravstvenih problema. Na ovu temu razgovarali smo s kozmetičarkom Lejlom Mekić koja nam je bolje objasnila pojam „medicinski pedikir“, koji podrazumjeva podrazumijeva obradu stopala i noktiju sa patološkim promjenama. Ovaj tretman može riješiti problem: kurjih očiju, žuljeva, dijabetičkog stopala, traume noktiju, gljivičnih oboljenja noktiju i stopala, uraslih noktiju i bradavica. Proizvodi koji se najčešće koriste prilikom medicinskog pedikira su: rašpica, nožić, noktarica, razne vrste turpija kao i kreme za njegu stopala.

Pročitajte još