Tatjana Ikanović: Moj vodič kroz kulturu

Piše: Redakcija

 Bh. blogerica Tatjana Ikanović preporučila nam je svoje omiljene knjige i filmove, te otkrila kakvu muziku voli, ali i kojem događaju se posebno raduje.

 Knjiga

Volim modernu psihologiju i knjige iz kojih mogu da učim i radim na sebi. Najdraža mi je „Uspjeh, što da ne“ Jacka Canfielda, a trenutno čitam „Daj, ne smaraj“  Garyja Johna Bishopa. To je knjiga koja vas dobro „išamara“ riječima bez imalo uljepšavanja stvarnosti i definitivno vas pokrene.

Muzika

Volim sve muzičke žanrove, a to koju muziku slušam zavisi od mog raspoloženja. U posljednje vrijeme mi je na playlisti često klasična muzika i moj omiljeni kompozitor i pijanista korejskog porijeka, Yiruma.

 Serija

Moram priznati da nisam ljubitelj serija, ali  čuvena serija „Sex and the City“, te italijanska serija „Čast i poštenje“ svakako zaslužuju moju preporuku.

 Film

Filmove vezujem uz vikende, ušuškanost u toplini doma i čašu vina ili toplu čokoladu. To je moj ritual, a kao filmoljupcu mi je teško da izdvojim samo jedan film. Veliki sam obožavatelj triologije „Gospodar prstenova“ i to ću uvijek smatrati filmskim remek djelom. Od filmova nove produkcije na mene su veliki utisak ostavili filmovi „Green book“ i „Lion“. 

Događaj

Uvijek se posebno radujem modnim događajima i eventima na kojima mogu da se družim sa svojim kolegama koje ne viđam često. Posebno bih izdvojila reviju modne kuće Mona.

Pročitajte još