Imamo rješenje za ispucale nokte, crvene obraze i kosu bez volumena

Piše: Redakcija

Crvenilo

Niste izgorjeli, a niste se ni našli u nekoj stituaciji da biste se od stida zacrvenili, ali ipak vaše lice je crveno. U uzroke crvenila lica svrstavamo razne poremećaje i bolesti, od manjih estetskih problema do ukazatelja ne neke ozbiljnije bolesti.

Ožiljci

Sve je više odraslih, zrelih osoba kod kojih se vide fleke na licu od bubuljica. I to nije samo estetski problem, već može negativno da utječe na psihu osobe koja ih ima, često dolazi do nedostatka samopouzdanja. Da ne biste išli na lasersko skidanje ožiljaka, probajte s proizvodom La Roche-Posay Effaclar duo kremom protiv nepravilnosti.

Nokti

Procjepi u noktima prilično su česti kako starimo, tako da najčešće nisu razlog za brigu. Nokti su uglavnom izgrađeni od kreatina, proteina kojeg najviše ima u koži i kosi. Ovakve vertikalne udubine obično su znak da tijelu nedostaje kreatina koji pomaže i u hidrataciji. Koristite kreme s keartinom, ojačajte ih tako što ćete nanijeni nekoliko slojeva omiljenog laka za nokte.

Ispod 60 sekundi

 

Nalakirali ste svoje nokte i sačekali da prođe određeno vrijeme da biste se posvetili svojim obavezama. Nakon što ste zavukli ruku u torbu, pogledajte čuda, lak na noktima se pokvario. Preporučujemo proizvode koje suše lak za manje od 60 sekundi.

 

Vlaga

 

Ništa vam ne može pokvariti kosu kao vrijeme. Vlaga vašoj kosi daje pretjeran volumen i kosa je od nje napuhana i neprivlačna. Neki proizvodi za kosu pomažu kod vlage, ukoliko hoćete blage loknice koristite morsku vodu u spreju. Ukoliko želite da ona bude ravna, koristite anti friz ili proizvode protiv vlage.

Ti

Vruće kupke su uvijek lijepa ideja, zar ne. Ali fantazija često propadne kada poželimo da se odmorimo u kadi, ali ne možemo dobiti odgovarajuću količinu pjene i mjehurića koju želimo, voda je prevruća ili prehladna, i na kraju odustanemo od ideje za relaksiranjem. Idući put kada poželite kupku, vaš omiljeni gel za tuširanje naspite ispod slavine (prethodno ste postavili čep za kadu), i otvorite vodu na najjače da bi dobili savršene mjehuriće.

 

Volumen

Kada bi se pitale žene, volumena u kosi nikad ne možemo imati previše. Iako to baš i nije tačno, što zna ona manjina s jako bogatom i voluminiziranom kosom koja muku muči s njenim oblikovanjem. Volumen uvijek možete postići ako promijenite frizuru, tj. ako se ošišate stepenasto, a također volumen možete postići i sljedećim proizvodima.

 

POLJUBAC

Nema ništa ljepše od zavodljivih usana, a da bi to postigle, barem jednom sedmično im priuštite piling koji će sačuvati njihovu ljepotu.

 

ZZZS

 

Bez obzira koje proizvode za njegu lica koristili, ništa vam neće pomoći kao 6 do 8 sati kvalitetnog sna, koji sa sobom briše tragove umora.

Pročitajte još