Svi detalji svadbenog slavlja Merjem i Ibrahima Šehića

Piše: Aldina Zaimović

Foto: Muna Nazak

Golman Fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić i njegova dugogodišnja djevojka, 24-godišnja studentica socijalne pedagogije Merjem Tufekčić, prošle sedmice su izgovorili sudbonosno „DA“. Svadbenom slavlju, upriličenom u sarajevskom hotelu „Swissotel“, prisustvovalo je 70 zvanica, uglavnom najbližih prijatelja i članova porodice. Na njihovom vjenčanju nijedan detalj nije bilo slučajan, pa tako ni izbor pjesme za prvi ples.

– Tradicionalni prvi ples smo otplesali uz pjesmu Lady Gage „Always remember us this way“. Merjem i ja smo zajedno gledali dodjelu, a onda i spot i stvarno nam se svidjela i atmosfera i energija pjesme te smo se odmah saglasili da uz nju trebamo plesati – govori Ibrahim za magazin „Azra“.

U organizaciju vjenčanja Ibrahim se nije mnogo miješao. Taj posao je prepustio u vješte ruke buduće supruge i svoje majke Sabahete. Ruku pomoći pružio je i Denis Huseinbegović sa suprugom, s kojom je obišao gotovo cijelu BiH, kako bi našli sve stvari koje je buduća mladenka zamislila. Odmah nakon vjenčanja Ibrahim je spakirao kofere i uputio se prema Turskoj, gdje ga čekaju utakmice s njegovim klubom „Erzurumsporom“. Život na nekoliko adresa s Ibrahimom od sada će dijeliti i Merjem. Ne kriju da bi u budućnosti korijene voljeli pustiti u Sarajevu.

Zašto su morali prolongirati medeni mjesec, ko je dizajnirao specijalno odjelo za Ibrahima i zašto je samo prestižni brend Marela imao haljinu po ukusu Merjem, te kako se ovaj mladi bračni par zaručio čitajte u aktuelnom izdanju magazina Azra.

Pročitajte još