Amra i Edin Džeko: Duplo slavlje

Piše: Lejla Bejdic

U domu našeg proslavljenog fudbalera Edina Džeke i njegove supruge Amre, mnogo je razloga za slavlje. Edin je prvo imenovan kapitenom „Rome“, što je obilježio 100-im jubilarnim brojem, a samo dan kasnije uslijedilo je slavlje povodom četvrtog rođendana kćerkice Une. Prošlosedmična rođendanska zabava na kojoj su se okupili Unini, kao i porodični prijatelji, upriličena je u jednom od rimskih restorana, u blizini Amrinog i Edinovog doma.

     

SAMA SVOJ MAJSTOR

– Niko se ne uključuje u organizaciju rođendana, ni tata ni djeca. Volim sama da spremam zabave, niko mi se ne miješa u odluke, niko se ne pita, niti ima bilo kakvu obavezu u organiziranju. Njihova obaveza je samo da dođu, da budu sretni i da uživaju – veselo nam govori Amra.

Svaki rođendan njihove djece prate i zanimljive teme. Ove godine su to bili jednorozi. Unina zabava je obilovala balonima, delicijama i slatkim igračkama njenih omiljenih likova iz crtića. Malena slavljenica, koja plijeni pažnju javnosti od kada se rodila, blistala je u rozoj haljinici.

– Presretna sam kao mama, prezadovoljna. Djeca su živa i zdrava, što je nabitnije, sve ostalo je manje bitno. Kad je riječ o poklonima, djeca kao djeca, svi se obraduju poklonu. Najveći današnji problem je što je previše toga dostupno. Pokušavam sve to svesti na razumnu mjeru, pa kada Una dobije poklone, ja ih sakrijem, a kasnije joj ih postepeno dajem. Otvorimo poneki poklon, ili ih poklonim nekome, imam ovdje nekoliko poznanica koji nemaju najbolje uslove, pa ih obradujemo – govori Amra i dodaje da je ona najgora kada s djecom uđe u prodavnicu igračaka.

Foto: Laura Gozzi

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

 

Pročitajte još