839
Riječ je o legendarnim čupavcima, a mi vam danas donosimo najjednostavniji recept za neodoljivi kolač kojim danas možete obradovati svoje najbliže, ali i sebe.
Biskvit: 3 jaja; 10 kašika šećera; 13 kašika ulja; 1dl mlijeka;16 kašika brašna; 1 prašak za pecivo; 1 vanilin šećer.
Preliv/glazura: 1,5dl mlijeka; 150gr čokolade za kuhanje; 150gr putera; 200gr kokosovog brašna; 150gr šećera.
Priprema: Umutite jaja, vanilin šećer i šećer, dodajte mlijeko i ulje, ali miješajte neprestano. Dodajte polovinu brašna – u drugu polovinu dodajte prašak za pecivo i promješajte. Zapravo je najbolje da brašno prosijete i tako dodate u smjesu. Pleh (srednje veličine) nauljite i pospite s malo brašna, sipajte smjesu i pecite u prethodno ugrijanu rernu na 180 stepeni. Pecite desetak do 15 minuta (kad se biskvit počne odvajati od pleha, gotov je).