Naučite praviti tjesteninu kod kuće: Italijanska baka nudi virtualne časove izrade tjestenine

Piše: Redakcija

Mnogim trgovinama prehrambenih proizvoda ponestaje nekih namirnica. Posebno teško je pronaći tjesteninu. Bilo da više volite “anđeosku kosu” ili rigatoni, tjestenina je odličan proizvod za pripremu brzih i zdravih večera koje će cijela porodica voljeti. Uz to, ugljikohidrati su neophodni za jačanje imuniteta tokom pandemije Corona virusa. Srećom, majstor tjestenine u Palombara Sabina u Italiji, uči nas kako da sami napravimo tjesteninu kod kuće.

“Ručno rađena tjestenina s bakom” je “AirBnB” doživljaj koji se održava neposredno izvan Rima, gdje posjetitelji mogu naučiti kako napraviti tjesteninu s pravom italijanskom bakom. Provodite dva sata u rustičnoj talijanskoj kuhinji i okušajte se u tri vrste tjestenine, plus brusketi napravljeni s lokalnim ekstra djevičanskim uljem. Ovo visoko ocjenjivano iskustvo proglašeno je jednim od najboljih doživljaja u životu.

Srećom, ovo kuhanje u “AirBnB” postaje virtualno, tako da možete uživati ​​u ovom razredu. “Nonna Live” omogućava svakome da uživo prisustvuje ovom razredu kuhanja za 50 dolara. Nastava s bakom dostupna je samo vikendom, ali jedna od bakinih unuka, Chiara Nicolanti, održava časove radnim danima. Oni koji su prisustvovali online časovima, opisali su ovo kao vrlo zabavno i nezaboravno iskustvo. 

Registrujte se za ovaj kurs dok možete, jer su mjesta prilično popunjena. Sedmicu prije zakazanog kursa, “Nonna Live” će vam poslati spisak za kupovinu sastojaka i namirnica koje će vam trebati, a koje vjerovatno već imate u kuhinji. Također ćete dobiti prevedene bilješke od Nonna Nerine kako biste se lakše pripremili za čas. Svaki recept generacijama je u porodici. Pogledajte raspored recepata u nastavku:

  • Srijeda 10:00 – 13:00 
    Kuhanje s Chiarom
    Ravioli s umakom od kadulje maslaca (vegetarijanska)
  • Četvrtak 10:00 – 13:00 
    Kuhanje s Chiarom
    Njoki s pestom (vegetarijanski)
  • Petak 10:00 – 13:00 
    Kuhanje s Chiarom
    lazanje
  • Subota 10:00 – 13:00 
    Kuhanje s Nonna Nerinom
    Fettuccine s umakom od rajčice (vegetarijanska)
  • Nedjelja 10:00 – 13:00 
    Kuhanje s Nonna Nerinom
    kaneloni

Pročitajte još