Voditelj verbalno napao pjevača jer ne želi priznati da je muškog spola: Muka mi je od toga

Piše: Redakcija

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/B_Ke35FAONT/

Britanski 27-godišnji pjevač Sam Smith ne priznaje da je muškog spola i traži da ga se oslovljava s “oni” umjesto s “on”, što je toliko zbunilo i izludilo australijskog radijskog voditelja Kylea kod kojega je Sam gostovao da ga je verbalno napao usred emisije, javlja “Metro.co.uk”.

– Muka mi je od toga! Zašto moraš to raditi?! – rekao mu je voditelj odmah na početku javljanja.

https://www.instagram.com/p/B_Ke35FAONT/

Sam mu je na to hladnokrvno odgovorio: – To je tako u današnje vrijeme, dragi. – na što je voditelj Samov izbor korištenja “nebirnarnih rodnih etiketa” usporedio s crnkinjom koja sebe naziva “crnčugom”, nazivom koji se smatra uvredljivim i politički nekorektnim u SAD-u i svijetu.

– Onda je u redu da ja sada koristim naziv “crnčuga” kad god želim, zato što se osjećam i identificiram kao crnkinja. Je’l to tako ide, Sam? – upitao je voditelj, na što se umiješao drugi voditelj i rekao mu: – Možeš ga samo zvati po imenu, Sam. –

Treća voditeljica se potom ubacila i našalila: – Po njihovom imenu. – 

– Ne, ja to ne mogu prihvatiti, to njegovo “oni”. – rekao je Kyle nakon emisije. – To mi je previše. – dodao je.

Podsjetimo, britanski muzičar objavio je kako ne želi da ga se zove “on” u oktobru prošle godine na društvenim mrežama. Nedavno je priznao da je prebolio zarazu korona virusom, premda je rekao da se nije testirao. Prije nekoliko dana se požalio i kako mu teško pada izolacija u 12 miliona funti vrijednoj vili, zbog čega su ga oštro kritizirali na društvenim mrežama.

https://www.instagram.com/p/B-zlQuHg2qW/

– Nisam se testirao, ali znam da sam imao korona virus. Sto posto sam uvjeren da sam ga imao. Sve što sam pročitao u potpunosti je ukazivalo na to. – rekao je u spomenutom razgovoru i dodao da je iste simptome nakon njega, dobila i njegova sestra. Upravo zato je tri sedmice proveo u karantinu, kako bi zaštitio ostatak porodice.

Pročitajte još