Gotov za pola sata: Kolač od lješnjaka i oraha s rogačem

Piše: Redakcija

Umiješajte u ovaj lagani kolač bogate orašaste plodove, a serviranog na stolu možete ga ukrasiti prirodnom dekoracijom lješnjaka i rogača.

Sastojci

100 g oraha

150 g lješnjaka

40 g mljevenog rogača

3 bjelanjka

120 g rižinog slada

maslac za kalup

Priprema

Očišćene orahe grubo nasjeckajte, a lješnjake sameljite i pomiješajte s rogačem. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa u njega umiješajte rižin slad. Bjelanjcima dodajte orahe, lješnjake i rogač, pa sve zajedno lagano promiješajte. Istresite u kalup (18×30 cm) premazan maslacem i pecite na 175 °C 30 minuta.

Posluživanje

Pečeni kolač pustite da se ohladi, narežite na kocke i poslužite.

Izvor: Coolinarika

(I.J.)

Pročitajte još